Spet cel kup tort

Počasi lahko že slaščičarno odprem. Ali pa kupujem maskarpone in smetano v večjih pakiranjih. Recimo. :o)

Dedek Mraz mi je pri sestri prinesel super darilo - modelčke za mini tortice. In sem nam trem za silvestrovo pripravila mini tortice z nutelino kremo in jagodami (piškoti, maslo, maskarpone, sladka smetana, nutela, vanilijev sladkor, jagode):

Še pred Dedkom Mrazom pa je praznovala sestra in si zaželela mojo torto. Ker smo od sorodnikov, ki so uvozniki čokolad, opreme in še marsičesa (njihov Facebook) dobili čokolado z okusom karamele, je nastala torta z višnjami in moussem. V samem postopku sva z BM malo zgrešila in verjetno zmešala prevročo čokolado s preostalimi sestavinami, zato je bil mousse malce pretekoč. Ampak torta pa odlična.


Ok, in končno smo pri januarju. Najprej je praznoval Boštjan in naju ob 14h povabil na obisk, da naj prideva na pivo in tisto torto, ki sem jo naredila zanj, naj prineseva s seboj. A-ha. :o) Ja nič, pa sem na hitro naredila pikapolonico, za katero težko rečem, da je bila ravno nekaj posebnega, ker sem delala biskvit po nepreverjenem receptu in ni bil preveč ok. Pa tudi nobene smetane in maskarponeja nisem imela doma, seveda je bila nedelja. Krema je bil vanilijev puding z malinami, preliv pa so bili roza gumbki iz Londona, ki imajo okus po jagodah. Ampak namen je bil dosežen, Boštjan pa bo moral najti drugo stvar, ki jo bom mogla poslušat celo leto. Ker "samo meni nisi torte naredila, vsem ostalim pa" na njegovo nesrečo ne bo mogel uporabljat :oP


V isto kategorijo "vsem ostalim, samo meni ne" spada tudi malinov cheescake za prijatelja, ki sem ga naredila včeraj, ampak je nisem niti slikala, ker je itak ista torta kot vedno. :o)

Potem pa rojstnih dni še ni konec, jasno. VD svak je praznoval že 35. rojstni dan! :o) Nastal je čokoladni junkyard z noisette čokolado in torta stracciatella, z gumbki z okusom pomaranče za okras in zvezdicami iz bele čokolade.



Čez vikend pa sem naredila še en biramisu, tokrat z irish stoutom od O'hare. Pa ga tudi nisem slikala, ker ga nisem nič okraševala. :o)

Oh, še en mesec, pa bom mogla poiskat kak nov recept za moj rojstni dan. Čeprav se ga letos prvič ne veselim, ker se mi zdi številka TAKO grozna. :o)

Komentarji

Oseba Unknown sporoča …
Uf kakšne slastne tortice! Moram nujno kak recept sprobat :)
Oseba oldpunca sporoča …
Če boš kdaj odprla slaščičarno, me nikar ne pozabi obvestiti :-) Čudovite so te tvoje tortice! Njami :-)
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Še dobro, da nisem lačna, ko tole gledam in berem :) Tortice z jagodami izgledajo čudovito, pa tudi vseh ostalih se ne bi prav nič branila ;)
Oseba jagodka sporoča …
Čas je, da odpreš slaščičarno! Ali pa vsaj dostavo na dom :)))
Oseba Bonbonček sporoča …
Same lepe in verjetno tudi zelo dobre tortice. Ti si res mojstrica za vse.
Oseba Riba sporoča …
Zgleda bo res nekaj na tem. :) Če bom kdaj brez službe, se mi zgleda ni treba bati :))
Oseba Ideja sporoča …
Živjo!
Mene pa zanima kako si naredila tortice z jagodami? Katere modelčke si uporabila? Za odgovor hvala že vnaprej, saj izgledajo podobno kot tiste sladice, ki jih nudijo v Loliti.
Oseba Riba sporoča …
Nika, uporabila sem take kovinske okrogle modelčke, ki so jih decembra prodajali v Lidlu. Nekaj podobnega temu, le da nimajo vzvoda za spravljanje tortice iz modelčka, kar je bil kar izziv. :)
http://www.peki.si/trgovina/modeli-za-desert/komplet-za-oblikovanje-deserta-okrogel-7-cm
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Njami, kar sline so se mi nabrale v ustih
lp Tamara
Oseba Urska G. sporoča …
Mmmmm, slastno! Ena naloga zate - http://pravposebnamama.blogspot.com/2014/01/liebster-award-v-novi-obliki.html
Oseba Urska G. sporoča …
Mmmmm, slastno! Ena naloga zate - http://pravposebnamama.blogspot.com/2014/01/liebster-award-v-novi-obliki.html