Biramisu

Sestavine:
- 3 jajca, ločimo beljak in rumenjak
- 90 g sladkorja v prahu
- 250 ml smetane za stepanje
- 250 g mascarponeta
- 60 ml Kahlue oz. drugega kavnega likerja
- 500 ml stouta
- 60 ml espresso kave
- 500 g savioiardov
- 100 g temne čokolade (70% kakava), naribane (lahko tudi kakav)

Postopek:
Sladkor in rumenjake stepamo z električnim mešalnikom dokler niso svetli oz. približno deset minut. V drugi skledi stepemo sladko smetano in pazimo, da je ne stepemo preveč. V tretji skledi beljake stepemo v trd sneg. Rumenjakom in sladkorjem dodamo mascarpone in nežno stepamo, dokler niso dobro zmešani. Z lopatko vmešamo stepeno smetano in dodamo kavni liker. Kavni liker lahko sicer dodate tudi mešanici za namakanje piškotov, kot sem to naredila jaz, ker sem ta stavek prebrala šele sedaj :o) Vmešamo še sneg.

V nizko posodo zlijemo pivo in kavo (in kavni liker, če ga ne dodamo kremi). Tiramisu lahko naredimo v večji posodi ali v več manjših. Na dno posode zlagamo namočene piškote, nato namažemo kremo in posujemo s polovico naribane čokolade (kakava) in proces ponovimo. Na vrhu posujemo s čokolado oz. v mojem primeru s kakavom. Pokrijemo s plastično folijo in ga pred serviranjem nekaj ur hladimo v hladilniku.

Fotografij mojega biramisuja žal nimam, ni bil ravno nek vizualni presežek, mudilo se nama je na badminton, zvečer pa seveda na testiranje sladice. :o) Kot kaže pa bom mogla še enkrat naredit tale biramisu, ker si recepta nisem preveč natančno prebrala, zato tudi ni bilo vmes naribane čokolade. :o) Uporabljeno pivo je bilo Gonzo Flying dog, ki ga imajo (kje pa drugje kot) v Beer shopu.

Recept sem našla tukaj.

Komentarji

Oseba P sporoča …
KAj je tisto savio... nekaj?
Oseba Teja sporoča …
Piškoti za tiramisu :) Baby piškoti.
Oseba Anonimni sporoča …
@ Petra: Savoiardi piškoti so to.

Drugače imam pa tudi jaz eno vprašanje. Pasje:)
Navdušena sem nad novoletnimi pasjimi piškoti (sicer malo starejši post). No...moj pes je navdušen nad njimi. Sama se nekako ne morem pripraviti do tega, da bi jih probala (beseda pasji me moti, čeprav sestavinam nič ne manjka).
Ali so piškoti trdi ko jih spečeš? Moji so bili mehki. Mogoče preveč jabolk, kaj pa vem. Kaj delam narobe oz kaj je treba narediti da bodo hrustali?

Lep sončen dan vsem (saj se bo pokazalo, samo malo še počakajte), Tamara
Oseba Riba sporoča …
Verjetno je res preveč jabolk. Kolikor se spomnim, so bili res sicer malenkost mehkejši, sem pa v vseh uporabila PZ moko, ki bolj izsuši testo. Morda si jih premalo pekla? So pa meni ti jabolčni splesneli, ker sem jih imela v plastični posodi na sobni temperaturi. Jaz jih načeloma ne preizkušam, jih pa dve prijateljici in pravita, da so ful dobri :)
Oseba Anonimni sporoča …
I simply needed to thank you very much once more. I am not sure

[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms shoes[/url] the things I could

possibly have followed in the absence of the actual tactics shared by you concerning such area.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms shoes[/url] ,This

has been an absolute fearsome setting for me, nevertheless considering the toms outlet usa specialised cheap toms outlet form you managed that forced me to cry for delight. I am just happier for this

guidance and as well

, hope that you find out what a great job you are providing

training some other people

through the use of a

blog. Most

probably you haven't met any of us.