nedelja, 23. julij 2017

Malinova ombre torta

Ne dolgo nazaj sem na Facebooku zasledila Leaneen, ki ima krasne krasne torte in enostavne recepte. Pa sem čakala na priložnost, da poskusim tole lepotico. :o) Recept je objavljen tu: Malinova ombre torta. Ker se mi v tej vročini ni ljubilo prižigat pečice in ker sem se torte lotila šele po 21. uri, ko je mala zaspala, sem za podlago uporabila kar zmlete piškote z maslom. Me pa mika tudi tole dno, ampak enkrat drugič. V srednjo kremo sem pomotoma vmešala toliko želatine in sladkorja, kot ga je potrebno v zgornjo kremo, a je bilo vse v redu, ni bilo nič moteče. Bi pa list ali dva želatine dodala tudi k belemu moussu, saj se odrezan kos torte kar precej nagiba oz. ni tako kompaktna krema kot zgornji dve.






Na vsak način jo je tudi E. želela videt od blizu. :)




Poleg moje dvonadstropne mi je to ena najlepših ali pa kar najlepša moja torta. :o)

4 komentarji:

mtka uri pravi ...

uaaaa. najlepsejsa. <3

Anonimni pravi ...

Uau, res je lepa! Pa verjetno tudi okusna. Ali daš kaj okrog oboda za torto (peki papir ...)? Ker meni nikoli ne rata tako "zglajen" stranski del.
lp, Simona

Petra M. pravi ...

Cudovita je... vrtnice pa ji dajo piko na i😀

Riba pravi ...

Simona, ne, nikoli ne dam nič - kadar sem dajala prozorno folijo, ni bila torta nikoli ravna. Imam nastavljiv obod za torto iz Hoferja (par evrov, vsake toliko jih imajo), od 18-28 cm se nastavi oz. nekaj takega. Preden ga pa stran vzamem, pa grem s tankim nožem okrog in okrog, kar zgoraj naredi scefran rob, a prepreči luknje v kremi - kjer pa so, pa obrnem stran pri slikanju :D