Sladici v kozarčku in torta

Sladoled + oreo piškoti
V Skandinaviji so Oreo piškoti letos sila popularni - imajo jih v vseh McDonald'sih in Burger Kingih in še kje. In, preverjeno, vanilijev sladoled in oreo piškoti so odlična kombinacija. Če zraven dodaš še breskve iz kompota in malo smetane, pa dobiš še hiter in enostaven posladek za po kosilu.


V skodelico v poljubnem vrstnem redu namečeš vse našteto in poješ. Namesto oreo piškotov so povsem odlični tudi ponaredki iz Hoferja ali Lidla. ;o)

Pita v kozarčku
S testom za pito še vedno nisva na ti, ampak tokrat poskus vsaj ni letel v smeti, pač pa v lončke. Testo se je zamesilo super, pri valjanju pa je začelo razpadat, zato sem ga po koščkih nalepila v pekač, po peki pa sem ga lahko po koščkih nadrobila v kozarčke. :o( Recept zanj sem našla v lanski izdaji revije Nova torte, poleg običajnih sestavin pa je vseboval še mlete mandlje. Za sladico potrebujete še:

  • maskarpone
  • 2 vanilijeva jogurta
  • vanilijev sladkor
  • gozdne sadeže
  • lešnikov krokant
Maskarpone zmešaš skupaj z vanilijevim jogurtom in po želji dodaš še vanilijev sladkor. Jaz sem dodala dva vanilijeva sladkorja, ker je maskarpone sam po sebi precej brez okusa. Gozdne sadeže sem zmrznjene pokuhala na štedilniku in jim dodala en vanilijev sladkor in malo limone. Testo nadrobiš v lončke (lahko so tudi piškoti), čez naložiš skuhano in pretlačeno sadje, nato pa še kremo. Za posip uporabiš lešnikov krokant in končni rezultat je osvežilna poletna sladica. 


Ker pa je mož praznoval tudi rojstni dan, je dobil seveda čisto svojo skutino sadno torto. Ker sem mu prav za rojstni dan želela speči pavlovo, ki ni uspela, so mi ostali rumenjaki, zato je spet nastala skutina torta, le da tokrat z gozdnimi sadeži namesto z breskvami. Le za preliv je potrebno uporabiti jagodni ali kak drug rdeč sirup, saj Fructalov jagodni nektar rezultira v nedefinirani rjavo-rdečkasti barvi in torta ne zgleda prav nič fotogenično. :o(


Okusna je seveda bila, ampak poloma s pavlovo in telim prelivom nisem ravno najlažje požrla. Pavlovo sem delala po receptu s Kulinarike in vse je bilo v najlepšem redu, dokler nisem dodala likerja. Sicer ne pomarančnega, ampak lešnikovega, pa vseeno. Tuji recepti ne vsebujejo nobene dodatne tekočine, kvečjemu dodatno koruzni škrob. Vem za drugič, če bom še kdaj imela voljo se lotit česarkoli drugega, ki ne vsebuje biskvitnega testa, mafinov ali cupcakesov.  

Komentarji

Oseba oldpunca sporoča …
Ko si boš odpihala jezo, poskusi tale recept: http://jasnaskitchencreations.blogspot.com/2014/03/light-as-ballerina-pavlova.html
Tvoje današnje sladice vse po vrsti zgledajo vrhunsko :-)
Oseba Riba sporoča …
Hvala :) ZA recept in tolažbo :))
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Ojla, ful dolgo me ni bilo pri tebi, danes pa gledam objave za nazaj, da malo not prinesem :) Všeč mi je sladica v kozarcu, ker je tako preprosta; kar se tiče pite, ti bom pa na mail poslala en super recept (enostaven, pa zelo dober) - dobiš v ponedeljek, ker ga imam na službenem računalniku :)