Končno smo odpraznovali vse rojstne dneve v avgustu, za katere je bilo potrebno speči torto. Na zalogi jih imam še kar nekaj za pokazat, a so recepti na blogu že objavljeni. Jezne ptiče mi je naredila prijateljica Nina, ki dela čudovite torte s tičino mase. Tamali je bil nad tortama seveda totalno navdušen. Obiski pa tudi.
Borovničeva torta
Torej, za 9-letnika je najprej nastala borovničeva torta. V stilu njegova želja, moj ukaz. :o) Malo sem pobrskala po spletu in našla Ajdino borovničevo torto. Biskvit sem spekla po svojem oz. maminem receptu:
Pozabila sem slikat še kos torte .. Je pa kreme res veliko, malo se da razbrat količino tudi ob straneh. Se pa krema trdi res dolgo časa, 2-3 ure v hladilniku niso dovolj, težko pa jo je tudi krasiti. Zato priporočam želatino ali krašenje naslednji dan.
Torta stracciatella
Tale je pa čisto moj izum. Biskvit je spečen po receptu zgoraj, krema pa je narejena iz:
Ohlajen biskvit prerežemo na pol in naredimo blago instant kavo, ki jo sladkamo (ampak malo). Namočimo biskvit s 3 dl kave z mlekom in okrog biskvita postavimo obod. Zlijemo kremo in damo čez drugo polovico biskvita. Če želite imeti ravno torto, potem biskvit obrnite na glavo - zgornji del biskvita oz. ne ravna plast naj bo na dnu, za vrh torte pa berite spodnji, raven del biskvita. Torto čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan torto vzamemo iz oboda in nad paro stopimo mlečno kuverturo. Jaz sem uporabila Sparovo 200 g mlečno kuverturo, kateri sem dodala še 100 g bele kuverture. Kar je stalo od preliva, sem uporabila za čokoladne bonbone. Rob torte sem okrasila z mandljevimi lističi in konfeti. Tokrat so jajca tudi M&Msi, ker jih čokolada ne topi :o) Tudi ta torta je res odlična.
Borovničeva torta
Torej, za 9-letnika je najprej nastala borovničeva torta. V stilu njegova želja, moj ukaz. :o) Malo sem pobrskala po spletu in našla Ajdino borovničevo torto. Biskvit sem spekla po svojem oz. maminem receptu:
- 6 jajc,
- 160 g moke,
- 160 g sladkorja,
- 5 žlic mlačne vode,
- 2 žlički pecilnega praška,
- 2 žlici kakava
Pozabila sem slikat še kos torte .. Je pa kreme res veliko, malo se da razbrat količino tudi ob straneh. Se pa krema trdi res dolgo časa, 2-3 ure v hladilniku niso dovolj, težko pa jo je tudi krasiti. Zato priporočam želatino ali krašenje naslednji dan.
Torta stracciatella
Tale je pa čisto moj izum. Biskvit je spečen po receptu zgoraj, krema pa je narejena iz:
- 400 g maskarponeja
- 2 dl sladke smetane
- kremfix
- 100 g bele kuverture
- 0,5 l mleka
- vanilijev puding
- 3 vanilijevi sladkorji
- sladkor (za smetano, puding)
- koščki čokolade (flocken)
- 3 lističi želatine
Ohlajen biskvit prerežemo na pol in naredimo blago instant kavo, ki jo sladkamo (ampak malo). Namočimo biskvit s 3 dl kave z mlekom in okrog biskvita postavimo obod. Zlijemo kremo in damo čez drugo polovico biskvita. Če želite imeti ravno torto, potem biskvit obrnite na glavo - zgornji del biskvita oz. ne ravna plast naj bo na dnu, za vrh torte pa berite spodnji, raven del biskvita. Torto čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan torto vzamemo iz oboda in nad paro stopimo mlečno kuverturo. Jaz sem uporabila Sparovo 200 g mlečno kuverturo, kateri sem dodala še 100 g bele kuverture. Kar je stalo od preliva, sem uporabila za čokoladne bonbone. Rob torte sem okrasila z mandljevimi lističi in konfeti. Tokrat so jajca tudi M&Msi, ker jih čokolada ne topi :o) Tudi ta torta je res odlična.
Komentarji