Morska torta s fondantom

Material:
- doma narejen fondant/tičino masa
- jedilne barve
- torta z vanilijo in jagodami
- čokoladni preliv
- maslena krema s kakavom

Postopek:
Tale torta mi je pojedla dva dni in kar lep zalogaj živcev. Krema je bila premalo strjena oz. skuhana in je tekla ven, zato torta ni bila preveč "trdna" oz. "fiksna". Kupljenega preliva za čokolado je bilo seveda neskončno premalo, tako da sem jo morala premazat še z masleno kremo. O delanju domače tičino mase ne bom zgubljala besed, ampak ni tako enostavno, kot je videti tukaj. Sicer nad domačimi tortami s tičino nisem preveč navdušena, ker mi niso všeč, če je tičina kake čudne barve ali pa zelo neestetsko narejena, ampak mi je ratalo nekje vmes. Malo domače češko, malo ok. :o)


Komentarji

Oseba Ninsi sporoča …
najprej vsa čast, da si se lotila domačega fondat...jaz sem se ga samo 1x.....NE, HVALA.!!....drugače pa vem, da ga v pekarni vrhniki sedaj prodajajo tudi po pol kile, kilo....kar je fajn za take domače zadeve.

tortico je pa lepa, pisana :)

p.s.: pa preverjanje z besedo je malo tečno...
Oseba an. sporoča …
svaka čast što si se primila posla s ticinom. Ja sam isto samo jednom probala i... uh.
i slažem se s tobom oko toga da te torte izgledaju neprirodno. Zapravo kićasto
ali ova tvoja je baš ugodnog izgleda :)))
Oseba Riba sporoča …
Ninsi, vem, ampak so mi tortopekarice pri Sladkih nasmehih zagotovile, da je tole doma cist simpl in poceni. Pa ni ne eno ne drugo, naslednjic (ce sploh se kdaj, seveda), bo kar kupljena masa :) Preverjanje z besedo bom pa ukinila, nisem vedela, da je vklopljeno. Hvala za opozorilo!

Hvala An! :)
Oseba Anita sporoča …
Jaz sem maso delala točno po tem receptu. Enkrat je odlično uspelo, drugič je ratalo pa tole: http://anitamazgon.blogspot.com/2011/05/praznovanje-2.html

Te so luštne!