Venček iz listnatega testa z nutelo in linolado

Long time, no see. Morda pa spet obudim tole stran, ker sem v zadnjem letu naredila kar nekaj sladic. In ker je moj spomin bolj slab, je fino, če si kak svoj recepr tudi zapišem, da naslednjič ne izumljam tople vode. 🤭


Sestavine:

- listnato testo (Hofer, Lidl)

- modelček za piškote

- 250 g maskaepone sira

- 250 ml sladke smetane

- žlico do dve linolade

- žlico do dve nutele

- vrečka za brizganje, nastavki

- sadje (maline, borovnice, jagode, granatno jabolko ipd.)


Postopek:

Listnato testo z modelčki za piškote izrežeš v toliko kosov, da postaviš krog z notranjim premerom 11 cm. Jaz sem uporabila modelček zvezdice in položila zvezdice v krogu tako, da se deloma prekrivajo. 


Na pekaču jih pečeš v obliki kroga, pred peko pa jih prebodeš z vilicami. Pečeš 10-15 min na 200°C. V tem času pripraviš drugo plast testa, jaz sem preostanek testa morala ponovno razvaljat. Če je testo pretoplo, hitro postane pocasto in se težko valja, pri izrezovanju pa ne ostaja želene oblike. Med peko se je moj "obod" venčka sicer razstavil, a sem ga v enakem zaporedju zložila na krožnik, tako da so se zvezdice ustrezno prekrivale. Na krožnik sem pred nalaganjem nabrizgala nekaj kreme, da so zvezdice ostale na mestu. 



a kremo stepeš sladko smetano, maskarpone pa ločiš na pol. V prvi del maskarponeta z mešalnikom vmešaš žlico do dve nutele in nato z lopatko vmešaš še polovico stepene smetane. Nutelino kremo nabrizgaš na prvo plast zvezdic, nanjo pa dodaš drugo plast oboda venčka. Po potrebi dodaš še kremo, da je venček stabilnejši.




Drugo polovico maskarponeta zmešaš z mešalnikom in dodaš žlico do dve bele linolade. Dodaš z lopatko preostanek smetane in nabrizgaš na plast testa. Priporočam kak lep nastavek, ker je to zgornji del venčka. 😊



Na kremo položiš še sadje, jaz sem uporabila ameriške borovnice, zmrznjene maline, pentljico iz listnatega testa (modelček za piškote) in posipala z zlatimi sladkornimi mrvicami. Sladica je res hitro narejena, kar je pri meni zadnje čase kar ključna stvar. In dobra, ne preveč nasitna, hkrati pa se lahko precej poigraš z oblikami. 😊







Komentarji