Obroba za posteljico: oblački

Lani poleti sem za otroško posteljico zašila obrobo iz hišk in ves postopek poslikala. Navodila so objavljena tule: obroba - hiške. Hiške so mi seveda še vedno všeč, ampak so nevtralne oz. prej bolj fantovske kot pa čisto za deklice. Jaz pa imam že sicer rada roza barvo in za prihajajočo razgrajačico ni bilo dileme - posteljnino želim imeti v roza. :o) Na Pinterestu že nekaj časa shranjujem blazine v obliki oblačkov in vse ostalo, kar je povezano s tem motivom. Tako sem si za roza verzijo obrobe za posteljico zamislila oblačke, za zraven pa sem našla še posteljnino v Ikei, ki ima oblačke tudi na rjuhi. Le da je ta rjuha smotana in večja in se ne prilega lepo jogiju, kar me malo moti.

Pri šivanju te obrobe nisem bila tako vestna in natančna kot pri hiškah, sem zrezala vse bolj na hitro, en večer, ko sem si pač zamislila, da pa to hočem imet. Takrat pač ni časa za čakanje in bolj natančno rezanje, a ne. Na koncu je izpadlo tako kot mora, drobne napake pa so tako skrite na zadnji strani :o)


Obroba je sestavljena iz treh oblačkov, vse je zašito iz bombaža. Polnilo v pisanih oblačkih je tisto za blazine, v belem oblačku pa je še kos 4 cm pene + polnilo za blazine.




Na robu vsakega oblačka sta dodana še po dva trakca za zavezat na ograjo. Stranska oblačka sta nižja kot hiške, prav tako bi rekla, da je malenkost nižji bel oblaček. Pri hiškah sem pozabila misliti na to, da na začetku uporabljaš posteljico na najvišji višini in da obroba ne rabi biti tako visoka. Tako da za zdaj bomo uporabljali oblačke, ko bomo posteljico znižali, pa hiške in ujemajočo posteljnino.

Nad posteljo smo končno obesili še akvarel s kitom, ki sem ga lani kupila pri mimi. Torbe za v porodnišnico še nimam pripravljene, ker se mi še ne mudi, a ne, je pa že kompletno postlana posteljica, vključno z delujočimi baterijami v mobilu in backu Ewanu. :o)



S tem pa smo zaključili tudi renovacijo in prestavljanje pohištva po stanovanju. Kljub majhni razpoložljivosti prostora sva uspela uredit prav luštno. Ker smo v spalnici obrnili najino posteljo, imava čisto dovolj prostora, da prideva do omare, pa še par centimetrov je ostalo med najino posteljo in posteljico. :o) Tako da je še upanje, da se bo tamala imela kje plazit in igrat v dnevni sobi, čeprav je previjalna ogromna. Sem zelo zadovoljna, da se je izteklo kot se je.

Komentarji

Oseba sANJARIJE sporoča …
Cudovito posteljico bo imela vajina mala☺️
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Ampak tole je pa res sladko ko rozinca :)) Všeč mi je tvoj način šivanja, ko te prime mora takoj pod škarje ane :)) Poznam eno tako, hihi :))Napake se res ne vidijo, izpade krasno, meni je zelo všeč.
Oseba leycika sporoča …
Krasna ideja...princeska bo imela v taki posteljici res sladke sanje :)
Oseba Hali sporoča …
Kako nežni in cartkano je tole... oblakci so res kot puhasti. Prelepo!