Za beer tasting pokušino piva v Gas Stationu je nastala še tretja sladica s pivom - browniji z ječmenovim sladom. Tema pokušine je bila seveda ječmen :o)
Sestavine:
4 žlice masla
1/4 skodelice medu ali sladkorja
1/4 skodelice ječmenovega sladu...
1/2 skodelice mleka
1/4 skodelice kakava
1/2 skodelice polnozrnate moke
1/2 večnamenske moke
1/2 skodelice grobo zrezanih orehov
2 veliki jajci
žlička vanilije
Sestavine:
4 žlice masla
1/4 skodelice medu ali sladkorja
1/4 skodelice ječmenovega sladu...
1/2 skodelice mleka
1/4 skodelice kakava
1/2 skodelice polnozrnate moke
1/2 večnamenske moke
1/2 skodelice grobo zrezanih orehov
2 veliki jajci
žlička vanilije
Postopek:
Maslo, sladkor/med, ječmenov slad in kakav zmešamo v manjši posodi in kuhamo na zmerni temperaturi 3-5 minut, da se vse sestavine med seboj povežejo. Stalno mešamo, da dobimo gladko zmes. Pečico segrejemo na 150-155 stopinj. Jajci stepemo, posebej zmešamo moko z orehi in vanilijo. K jajcem počasi dodamo ohlajeno zmes s kakavom, maslom, ječmenom, na koncu pa vmešamo še moko z orehi in vanilijo. Manjši pekač namastimo ali obložimo s papirjem za peko, vanj zlijemo maso in pečemo pribl. 20 minut. Brownije lahko ponudimo še tople in jih okrasimo s stopljeno čokolado ali pa čokoladnim prelivom.
Z navedenimi količinami browniji niso preveč sladki, zato lahko dodate več sladkorja oz. medu. Kaj pa bodo lahko poskusili na naslednjih beer tastingih, pa izveste v Gasu ali pa nekaj dni kasneje tukaj :o)
Komentarji