Slivova pita in ostale torte

Uf, komaj sem se prebila čez dva meseca slik. Nekajkrat sem že želela napisat novo objavo, pa nisem imela pripravljenih nobenih slik in mi je bilo čudno, kako da nimam nič novega, saj sem pa ja kar naprej nekaj počela? Poletje se počasi preveša v jesen (ali pa se je že, tole tipkam v kopalkah :o)), pri babici in dedku je letos ogromno sadja. Mami mi je prinesla en kup sliv, ki sem jih spremenila v odlično slivovo pito. S slivami sicer nisem najbolj na ti, pa ne, da jih ne maram, ampak njihovi učinki mi niso najbolj po godu. :o)

Nastali sta dve slivovi piti - testo za eno sem delala po principu 3-2-1 (300g moke, 200g masla, 100g sladkorja), dodala sem še jajce in dve žlici sladke smetane (ali pa mleka, se ne spomnim). Testo je bilo precej krhko in se je drobilo, ampak po okusu odlično. Drugi poskus je bil kar recept za pito z jabolki in skuto, na testo pa sem položila razpolovljene slive, ki sem jih potresla z enim vanilijevim sladkorjem in cimetom. Ker so bile slive sladke, jih nisem dodatno sladkala in pita je bila vrhunska! Že med peko je res lepo dišalo, potem pa še bolj. :o) Obe varianti testa sem pekla 45 min na 180°C, po pečenju pa je bilo na testu precej vode, ki so jo spustile slive - testo je bilo kljub temu pečeno, vode pa ne odlivati stran, saj se ob ohlajanju strdi.





Naredila pa sem tudi pito z mešanim sadjem, saj sem imela vsega premalo (trgovine pa so bile zaprte), tako da je nastala mešana pita s skuto in kislo smetano po zgornjem receptu. :o) Na njej so se znašla jabolka, hruške in zamrznjene domače jagode.





Poleti pa so svoj rojstni dan praznovali še moj mož, moja babica, moja sestra in naš najstnik, tako da so nastale še tri torte in marmorni mafini.

Mož je izbral jagodno torto s skuto brez peke, recept sem našla v letošnji izdaji Nova torte. Sveže jagode je bilo dobiti konec julija skoraj misija nemogoče, majhno košarico sem našla v Mercatorju za skoraj 3 €, pa še to so bile precej slabe. :o( Dva dni kasneje so seveda petkrat lepše prodajali v Hoferju. Jagodna torta je bila za kaktusovo zabavo, prav za rojstni dan pa sem na hitro naredila še čokoladno-mlečno torto z maskarponejem, smetano, stopljeno čokolado in panakoto.





Sestra si je izbrala kinder torto od Midva kuhava, ki je še vedno daleč najboljša čokoladna torta. Tokrat sem jo delala s kvazi kinder čokoladicami iz hoferja in okus ni povsem enak - z originalnimi je mnogo boljša, pa tudi te čokoladke iz hoferja so precej bolj mastne, kar se opazi ob topljenju. Ker je želela še eno za v službo, sem morala narediti dve, kar je kar podvig.



Za najstnikov RD sem naredila breskovo torto s skuto, njegove želje so bile samo, da bo sadna. Tudi za to torto sem našla recept v reviji Nova torte.


Za zraven pa smo imeli še marmorne mini mafine, njam njam :o)


Za septembrske rojstne dneve očitno letos malce štrajkam, je pa mami tu na morju za očijev RD naredila ježke po receptu Leaneen, jaz pa bom pečico spet aktivirala oktobra, ko bo moja mala lumpa praznovala že drugi rojstni dan. Skrajni čas, da se lotim brskanja po Pinterestu in naših spletnih straneh. :o)

Lep poletno-jesenski pozdrav z morja, sem postala kar lačna ob vseh sladicah zgoraj. :o)

Komentarji

Oseba nikkisa889 sporoča …
Spot on with this write-up, I truly assume this web site needs way more consideration. I’ll in all probability be once more to read way more, thanks for that info. online casino bonus