Praznične voščilnice 2017

Letos sem si stvari poenostavila in voščilnice so bile narejene v treh urah, vseh 27. :o) Za pomoč sem imela mami, ki mi je rezala krogce, čipke, potiskan papir ipd. na želene velikosti, jaz pa sem samo sestavljala in lepila. Ker je moja mami mojstrica recikliranja, se je na eni voščilnici znašla celo kartonasta embalaža od mesa, ki ga je kupila na morju. :o) Ampak ker reciklira vse mogoče kartonaste oz. papirnate embalaže, ima na zalogi kar nekaj zanimivih oblik, barv in vzorcev. Pri ptičkih mi je pomagala moja mala, ki ni želela sodelovati, zato je prstkov-ptičkov čisto malo. Odtisnili sva jih na bel šeleshamer, prstek pa sem ji "namazala" z blazinico za štampiljke. Dorisala sem še oči, kljunčke in noge in nastali so ptički. Piko na i so dale čudovite nalepke iz Lidla, ki sem jih letos spet kupila, vzorčast papir pa je iz Rayherja, nekaj pa je bilo uporabljene še zaloge iz prejšnjih let (tudi Rayher, pa tuje revije za ustvarjanje).































Nekaj papirja pa sem zamenjala tudi s prijateljico - jaz sem ji dala nekaj svojih potiskanih listov zadnjih let, ona pa meni svoje, ker vsako leto pač ne morejo biti enaki, kajne? :o) Tudi to je ideja za recikliranje, da se ne kupuje ves čas na novo. Letos sem manj krasila voščilnice, saj se mi zdi že papir sam tako lep, da bi bilo škoda preveč nalepit na voščilnico.

Pa vi, še pošiljate papirnate voščilnice? Mi jih v zameno dobimo precej, precej manj kot pa jih pošljemo, ampak mi ne uspe zmanjšati števila poslanih. :o)

Komentarji

Oseba sANJARIJE sporoča …
Čudovite voščilnice... Meni je tudi všeč potiskan papir, sem si letos naredila zalogo v Tediju.
Mi tudi pošljemo okoli 30 voščilnic in jih dobimo manj kot pol nazaj:) Imam tudi problem s krčenjem seznama... Ampak ne mislim opustiti te navade in jo želim prenesti na moja otroka:)