Prvi rojstni dan - majčke z 1, okrasek za torto

En mesec pred pravim rojstnim dnem smo imele s cimrama iz porodnišnice manjše praznovanje, preden se vrnemo v službo oz. se preselimo v druge države. Ker bo oktobra gneča, smo se ob enajstih mesecih pretvarjale, da je že to, to. :o)

Miza za zabavo - tort, majčke, Blup hlačke in baloni. 

Majčke za prvi rojstni dan

Material:
- majčka
- aplikacijski papir
- likalnik
- šivalni stroj
- manjši kosi jerseyja
- to-to krpice

Postopek:
Aplikacijski papir sem nalikala na manjši kos belega jerseyja, iz katerega sem izrezala tri balone, enako sem storila s sivim blagom za številko ena. Pred šivanjem aplikacije sem vse tri majčke oprala in zlikala, nato pa našila vrvico za balon. Nalikala sem najprej balon, nato še št. 1 in oboje obšila.


Vse tri smo namreč enako oblekle, da so bili na fotografijah v stilu. Poleg majčk so imeli še kavbojke, ena cimra pa jim je prinesla še helijeve balone. Kakšno veselje! :o)



Okraski za torto baloni

Torta je bila klasična s smetano in višnjami, približek schwarzwaldski, a ker se mi je odprta skuta v hladilniku pokvarila, je bila pač old school. Za okraske na torti sem naredila balončke z imeni otrok.

Material:
- foto karton s potiskom (Hofer)
- lesene palčke za nabodala
- mekol
- vrvica
- lepilni trak scotch, bel

Postopek:
Iz kartona sem izrezala tri bolj ali manj enake balone. Vrvico sem prej namočila v mekol in jo zvila na peki papirju, da je stala v zanki tudi pritrjena na balon oz leseno palčko. Nato sem jo z lepilnim trakom nalepila na balon, nanj pa še palčko za nabodala. Ker je zadnja stran kartona bela, se lepilni trak praktično ne vidi. Na vsak balon sem napisala še ime slavljenca. Tako lahko na enostaven način hitro naredimo zanimive okraske za torto. :o)



mali hitri prstki med lovljenjem torte v objektiv :)

Hlačke

Vsakemu sem zašila še nove hlačke, tokrat slim fit model, le fantovske sem malo razširila, saj pridejo res ozke. Moji suhici to sicer čisto ustreza.




Tako sta hitro minili dve uri, za enkrat še dojenčki pa so imeli prvo pravo zabavo. Generalka je uspešno mimo, zdaj pa nas čez dva tedna čaka prava zabava. :o) Mene pa pred tem še kup dela z okraski in seveda s torto. Pestro bo!

Komentarji

Oseba sANJARIJE sporoča …
Ooo kako lustna ideja☺️ Lepo, da ste se iz porodnisnice ohranile stike... majcke in hlacke pa top😉