Uporabna darila: wc snežaki, piškoti, sestavine za piškote

Poleg tega, da so darila izvirna in prejemniku pisana na kožo, imam najraje, da so tudi uporabna, ne pa "praholovilci" in podobno. Ker pa za vse omenjeno ni vedno optimalnih pogojev, se lahko znajdemo tudi s takšnimi preprostimi in "univerzalnimi" darili. :o)

WC SNEŽAKI

Material:
- wc papir
- celofan
- učki
- oranžen karton, moos gumi ali filc
- črn papir, luknjač
- lepilo
- vrvica

Postopek:
Idejo sem našla na Pinterestu in letos fantom mojih prijateljic za darilo poklonila wc snežake. :o) Vsi trije so bili nad darilom navdušeni, ker si vedno poklonimo le manjše pozornosti, punce med sabo malce večje, fantom pa kaj za pojesti ali popiti. Tako so bili snežaki primerni, ker jih potrebuje praktično čisto vsak. :o) Na Pinterestu je bila zraven še pesmica, a ker se izogibam angleščini če se le da, sem sestavila kratko v slovenščini - sicer se ne rima tako dobro kot tista na spletu, a je bila vseeno ok. :o)

Bele wc rolice tako enostavno zavijemo v celofan (kako sem ga iskala po vseh večjih trgovinah v decembru, pa ne bi, na koncu sem ga dobila v Lidlu!), nanje pa nalepimo očke, korenček (sama sem pobarvala bel šeleshamer) in usta - jaz sem pobarvala s črno barvico kar nalepke in jih izrezala z luknjačem. Dodamo še trakec s pesmico in uporabno darilo je nared.




PIŠKOTI, SESTAVINE ZA PIŠKOTE

Za svaka in njegovo punco ter za prijatelje sem pripravila škatle za piškote - za svaka sem jih napolnila z doma narejenimi piškoti, za prijatelje pa s sestavinami za piškote. Res da je to podobno kot "piškoti v kozarcu", a je v resnici s tem manj dela in bolj je uporabno. V največjo škatlo za piškote sem dala kilogram moke in zavitek vanilijevega sladkorja, v srednjo mlete mandlje in mlet sladkor, v najmanjšo na vrhu pa modelčke za piškote in okraske zanje. Za naslednje leto ali kakšno kasneje si tako pripišem opomnik, da se daleč najlepše (in ugodne) škatle za piškote dobi v Kiku in verjetno tudi v Tediju.


Komentarji

Oseba Roxanna sporoča …
Tole z WC papirjem si moram pa zapomniti. Super ideja. :)