Sladica "pokopališče" za noč čarovnic

Sestavine:
za grobove
- 1,2 l mleka
- vanilijev in čokoladen puding (če kdo ne mara čokoladnega)
- sladkor
- kakavovi piškoti (porabila sem 12 Bahlsnovih kakavovih piškotov)
- manjši plastični kozarčki (20)

za duhce
- 46 g sladkorja
- 2 beljaka
- 46 g mletega sladkorja

za nagrobnike
- plazma piškoti (ti so čokoladni s pomarančo)
- 40 g jedilne čokolade

Postopek:
Puding skuhamo po navodilih na vrečki in ga vlijemo v kozarčke. Vsak puding je bil skuhan iz malce več kot pol litra mleka, kar napolni ravno po deset kozarčkov vsakega okusa. Piškote zmeljemo oz. zdrobimo v plastični vrečki in v vsak lonček po vrhu posujemo eno žličko piškotov na še topel puding, da se ne naredi "skorja".

Za duhce stepemo sladkor in beljaka v trd sneg, nato pa z lopatko previdno vmešamo še mlet sladkor. Pečemo eno uro na 115°C oz. malo manj, če ne želimo rjavkastih duhcev. Ko so pečeni, jih pustimo v pečici, da se ohladijo. Za nagrobnike ter oči in usta v vodni kopeli stopimo jedilno čokolado, napišemo RIP na piškote in duhcem dodamo učke in usta. Sladko pokopališče je tako narejeno. :o) Če ostane še kaj stopljene čokolade, lahko naredimo še pajke in pajkove mreže ter jih damo v zamrzovalnik, da se strdijo. V lončke pa šele, ko se puding ohladi, sicer se stopijo (kar se vidi na fotografijah na vanilijevem pudingu).








Tako mi je kljub majčkenemu dojenčku uspelo malce ustvarjati (eno oblekco sem ji že zašila prejšnji teden), pa še za noč čarovnic smo okrasili in celo šli k prijateljem na mini zabavo. :o)

P.s.: Sem popravila napake, se vidi, da je bilo med objavo na sporedu dojenje, klepetanje s sestro in crkljanje dojenčice. :o)

Komentarji

Oseba Andreja sporoča …
ooo kako hudo dobre ideje :-))
Prav vse mi je všeč!
Mirno noč vam želim .-)
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Lušno tole pokopališče! Dobro si organizirana, al pa imaš tako pridno dojenčico in možeka :)
Oseba Riba sporoča …
Hvala, Andreja. :) Pinterest je super za nove ideje.
Čarovnije z male kmetije - bo kar vse troje, najbrž. Najbolj pa seveda pomaga to, da mala pridno spi in da je med kuhanjem kosila čas še za take stvari. :)
Oseba Irena sporoča …
Za crknit! Haha.. Prav nasmejala sem se, ko sem prebrala: "za grobove"