Jesenska okrasitev in ideje za noč čarovnic

Letos se z jesensko okrasitvijo sicer ne ukvarjam (malo zato, ker se mi ne da iskat okraskov v omari, malo pa zato, ker kdo bo potem to vse pospravljal z dojenčkom :o)), a sem vseeno pobrskala po starih objavah in Pinterestu. Že lani nisem doma nič okrasila za noč čarovnic, saj se prvič nismo dobili pri nas, ampak pri prijateljici, letos pa bo verjetno zelo podobno. Po kar nekaj zaporednih letih bom preskočila ta v resnici za nas nepomemben praznik, po drugi strani pa povsem legitimen in dober razlog, da smo se (tradicionalno) dobili s prijatelji.

Skratka, za jesensko vzdušje v stanovanju se lahko lotite naslednjih stvari:
- na okna nalepite jesenske nalepke (Kik, Tedi, včasih so jih imeli v Hoferju ...) ali pa jih naredite iz lepljivih barv za steklo, lahko pa iz listov ali storžev naredite girlande:

vir: Pinterest

vir: Pinterest
Če imate doma kakšno vejo (če je še nimate, jo nujno potrebujete! :o) - naša je večnamenska - za okraske in sušenje mokrih oblačil na obešalnikih ali ohlajanje zlikanih), nanjo obesite doma narejene okraske. Recimo jesenske buče iz (ostankov) blaga, gobice ali liste in kostanje iz filca, za noč čarovnic pa tudi duhce kar iz papirnatih robčkov.

Poleg buč lahko za na mizo pripravite tudi "aranžma" iz naravnih materialov, ki ga dopolnite z lesenimi gobicami ali čem podobnim. Vsako jesen od nekod prinesem tudi reso, le da je malce moteče odpadanje cvetkov in je potrebno mizo zato kar naprej čistit. :o) Lanska resa je celo prezimila na balkonu in smo jo spomladi prestavili ven v korito za rože, kjer pa ni bila najlepša.

vir: Pinterest
In že smo pri halloweenu! Poleg klasičnega rezanja buč se lahko te ustvari tudi iz kozarčkov otroških kašic ali marmelad s preprosto tehniko s papirnatimi prtički in lepilom - navodila so tukaj.

Na okna lahko obesite mreže, po katerih plezajo prijazni pajki s kosmatimi nogami. Vendar - ne pozabite - pajki imajo 8 nog in ne zgolj 6, na kar so me pred leti opozorili po e-pošti po objavi na blogu. :o)


Kaj pa hrana? Prava zabava za noč čarovnic ne more miniti brez vsaj malo posebne hrane. Poleg spodaj naštetih idej jih je polno tudi na Pinterestu, odvisno od okusa in razpoložljivih sestavin. Mi smo do sedaj jedli:
- mafine/cupcakese po želji z oranžnim fondantom ali oranžnim prelivom
- čokoladne pajke iz kosmičev in bobi palčk
- čarovniške metle iz bobi palčk in sira
- mumije iz hrenovk in testa

vir: Pinterest
Namesto krašenja stanovanja bom tako raje izkoristila še zadnje proste sončne dni za sprehode z Luno in uživala v jesensko obarvanih drevesih.

Komentarji

Oseba Anita sporoča …
Hude ideje.
splh tele mandarince so mi všeč. :)