DIY novoletne jelke - lesena in bombažna na steni

Material: 
lesena smreka
- lesene palice
- navadna vrvica
- lučke
- okraski
- žaga
- škarje

smreka iz kitke
- bombažne bele majice
- škarje
- okraski
- washi trak

Postopek:
Obe smrekci/jelki sta nastali za v službo, le da je prva našla topel dom pri moji sodelavki, ta druga pa je postala alternativa prvi, saj lesena ni ustrezala našemu futurističnemu ambientu in živim barvam.
Za leseno smrekco sva z možem nabrala odpadle palice na Toškem Čelu, jih doma, sredi dnevne sobe, ustrezno skrajšala (hvala, mož, ker si mi pomagal), potem pa je sledilo vezanje z vrvico in krašenje. Smrekca mi je res, res všeč, a v naš romantičen Las Vegas, kot je mojo okrasitev poimenovala druga sodelavka, res ne paše. Pa še kdo ve, kdaj bi Luni zadišale palice oz. kdaj bi imela samskih ur sama samcata doma zadosti. :o) Mogoče drugo leto. Čez vikend jo naredim še mami, za naslednje leto pa res razmislim, da bi razširila svojo Blup ponudbo. :o)


Ko lesena smrekca ni obrodila sadov glede okrasitve v službi, Ikeine rdeče in modre zvezdice pa niso zadoščale naši stekleni steni, sem naprej brskala po Pinterestu in našla tole idejo:


Po debati in komentarjih s sodelavkami je volna odpadla, pa še nihče je ni imel doma. Ampak meni ni dalo miru in sem si zamislila bombažno kitko, spleteno iz raznih majic z logotipi. Mož je moral žrtvovat svojo najljubšo reklamno majico, eno prekratko sem prispevala sama, ena je bila pa tako ali tako za stran. In je po dolgem dnevu v službi sledil še dolg večer rezanja majic v en doooolg špaget, ki sem ga zvila v klopko, a se mi je pri prepletanju vse non-stop zapletalo. Na pomoč je moral priskočit mož, ki je držal napeto že spleteno kitko, sama pa sem prepletala krajše kose trakov in jih vezala skupaj. Zraven sva poslušala še nov Siddhartin CD in preživela prav lep skupen večer (in začetek noči). Iz omare sem pobrala še zadnje zaloge okraskov iz filca in zvezdic iz fimo mase, s steklene stene pobrala snežinke z bleščicami in navadne iz filca, dodala še washi trak in komaj čakala jutro. :o) Rezultat je spodaj, smrekca pa ima dvojno korist - imamo lepo pisarno, hkrati pa je vidna tudi na drugo stran na hodnik, ki je hkrati okrašen tudi za vse novoletne obiske in sestanke. :o) Jaz sem zadovoljna, sodelavci pa tudi.



Komentarji

Oseba sANJARIJE sporoča …
Sama sem se vedno za ta pravo smrecico, ampak tudi tvoji sta mi zelo vsec. Sploh iz vej, jih ze dalj casa obcudujem na pinterestu, pa moram res najti prostor v stanovanju da jo naredim:)
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Madonca, tole sta si pa res dala dela! Ampak obe smrečici sta prekrasni, svetovni, čudoviti, praznični...sploh uuuaauu! Pri nas je tudi malo prostora in prava džungla, mi še kar ni jasno kakšno smrekco bomo letos imeli, glede na bando mladih mačkonov in še ne enoletne psičke :O