Torte od julija do septembra

Podaljšan vikend smo izkoristili za praznovanje kar petih rojstnih dni - 34., 32., 10., 63. in 36. Vmes pa je imela rojstni dan še moja babica, ta teden praznuje še drugi (vd) svak, pa še nekaj prijateljic oz. prijateljev se bo razvrstilo do konca avgusta in septembra. Očitno so bile zime mrzle :o)

Na praznovanju pa seveda ne smejo manjkati torte! Čisto svojo je imel naš skoraj 10-letnik, ki letos (po njegovo) praznuje zelo pomembno in okroglo obletnico. Zabavo za sošolce je začel načrtovati že lani decembra (podobnost z mano je zgolj naključna, vzorci se pač prenašajo znotraj skupnosti, ne le gensko :o)). Zaželel si je breskove torte, jaz pa sem izbrala, da bo krema jogurtno-vanilijeva. In ko sem ga klicala na morje, kako mu okrasim torto, je rekel: "Pa ne vem, daj jo z mrvicami." Mrvice?! Na-a, z mrvicami sem imela jaz okrašeno torto pri desetih letih, in dragi moj, čas gre naprej. :o) No, z dekoracijo je bil zadovoljen. Itak.



Sestra in svak sta želela čokoladno torto, ki je bila brez moke, saj ima eden od prijateljev celiakijo.


Mož in oči pa sta dobila cheesecake z malinami.

Vse tri torte so bile res dobre. Pa ne samo zato, ker sem jih naredila jaz. Mimogrede, na Švedskem sem si privoščila tole plastično posodo: :o)

Petkovo maratonsko pečenje oz. pripravljanje tort in mafinov se je tako splačalo. Ostalo ni skoraj nič. V šestih urah so nastale tri torte in 24 mini marmornih mafinov.

Še pred družinsko-prijateljskim praznovanjem pa smo praznovali še 25-ko od prijateljic. Ker smo štiri prijateljice, je ena ugotovila, da smo letos skupaj stare sto let. Katastrofa! :o) In ker si je ena od rojstnodnevnic želela veeeeliko daril, jih je vsaka dobila 25. En del daril (mini smartije in knopfers napolitanke) in je na žalost privoščila Luna, ko naju dve uri ni bilo doma. Po treh dneh so končno iz nje prišli vsi koščki folije od napolitank. Tako ali drugače. ;o)


Eno izmed 25-ih daril je bil tudi plišast ligenj, ki sem ga zašila po tem, ko sem mogla poguglat, kako ligenj sploh zgleda. Želje po fižoli in vesoljski ladji pa nismo uspeli izpolnit. :o)

Komentarji

Oseba Urška sporoča …
A imaš mogoče recept za cheesecake na sliki, ki bi ga bila pripravljena deliti? :)
Oseba Riba sporoča …
Julka, seveda. Tule je recept:
http://malenoreideje.blogspot.com/2012/07/skutina-torta-z-malinami-cheesecake-in.html