Najboljši in vedno uspejo. Prvič sem jih pekla pred petnajstimi leti skupaj s sosedi in v vsem tem času se s tem receptom kosa le še tisti za marmorne mafine s smetano, če se vpraša mene. :o)
Sestavine:
330 ml moke
150 ml zmletih orehov (ali grobo sesekljanih, lahko mandlji, lešniki ...)
3-4 zmečkane banane (500 ml)
125 ml stopljenega masla
125 ml sladkorja
1 žlička vanilijevega sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 jajce
po želji čokoladne kapljice/koščki
Postopek:
Suhe sestavine zmešamo posebej, mokre pa posebej. Maslo stopimo na štedilniku ali v mikrovalovki (le pazite, da ne eksplodira, če je predolgo tam, ker potem je mož siten :o)), ga ohladimo, jajce razžvrkljamo, banane pa pretlačimo z vilicami. Zmešamo mokre in suhe sestavine, nadevamo v pekač s papirčki in pečemo približno 25 minut na 180°C, dokler niso mafini po vrhu ravno prav hrustljavi in znotraj pečeni. Po želji lahko še stopimo čokolado in jo prelijemo/premažemo po mafinih.
Sestavine:
330 ml moke
150 ml zmletih orehov (ali grobo sesekljanih, lahko mandlji, lešniki ...)
3-4 zmečkane banane (500 ml)
125 ml stopljenega masla
125 ml sladkorja
1 žlička vanilijevega sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 jajce
po želji čokoladne kapljice/koščki
Postopek:
Suhe sestavine zmešamo posebej, mokre pa posebej. Maslo stopimo na štedilniku ali v mikrovalovki (le pazite, da ne eksplodira, če je predolgo tam, ker potem je mož siten :o)), ga ohladimo, jajce razžvrkljamo, banane pa pretlačimo z vilicami. Zmešamo mokre in suhe sestavine, nadevamo v pekač s papirčki in pečemo približno 25 minut na 180°C, dokler niso mafini po vrhu ravno prav hrustljavi in znotraj pečeni. Po želji lahko še stopimo čokolado in jo prelijemo/premažemo po mafinih.
Komentarji