Miklavževi piškoti, torti in krofki s pivom

Nastali so, seveda, medenjaki:


Orehovi rogljički:

Čokoladne kroglice:


Mami in oči sta prejšnji mesec praznovala 34. obletnico poroke. Točno pol leta pred najino poroko :o) Spekla sem "kokr ferrero" torto, ki potrebuje še kar nekaj izboljšav, zato recepta sploh ne bom pisala. Krema je mascarpone + smetana + nutela + lešniki, biskvit kakav + lešniki, namočena z mlekom in bailey's likerjem (ki je preveč prevladal) in prelita s čokolado.


Za prijatelja sem za njegova prijatelja, ki sta prišla na obisk iz Londona, naredila še chocolate junkyard torto. Menda tako dobre nimajo niti na otoku. :o) Recept sem že objavila.


Za beer tasting v Gas Stationu pa sem spekla "kokr krofke" s pivom, ki vsebuje veliko hmelja - Sierra Nevada Hoptimum. Hoptimum ima kar 10,4 % alkohola, ima precej saden okus in kljub velikim količinam hmelja menda ni grenek. Menda, mene nihče ne prepriča. :o)


Komentarji

Oseba Neja sporoča …
Joj kakoo je vse luštno!
Oseba Barbi sporoča …
Lično in verjamem, da tudi okusno. Če bi imela vse na izbiro, bi se verjetno odločila za chocolate junkyard torto, ker mi je že ime všeč, izgled pa sploh! Moram preizkusiti recept, da potrdim, da mi je tudi okus všeč. Hehe