nedelja, 24. november 2013

Smrekca iz filca


Material:
- filc v dveh barvah, debelejši je boljši
- filc kroglice
- perle
- mini kraguljčki
- stiroporne kroglice
- akrilne barve
- lepilo
- bleščice
- filc okraski
- prejica
- šivanka
- škarje

Postopek:
Iz filca izrežemo kvadratke - najprej enega za osnovo (npr. mali blokci z listki so primerna osnova), nato pa je vsak naslednji malo manjši. Smrečice so lahko tudi več barvne ali pa le zelene. Kvadratke nato nalagamo enega na drugega, s tem da vedno malo zamaknemo robove. Kvadratke lahko lepimo skupaj ali pa jih s šivanko in prejico povežemo po sredini - ker sem to delala ob pol enih ponoči na kavču, s filcem v naročju, sem to uredila kar s prejico in šivanko :o) Na vrhu pustimo še daljšo vrvico, da smrečico nato lahko obesimo. Vrvico lahko seveda našijemo na zgornji kvadratek tudi če smrekce nismo povezovali z vrvico.

Če imate doma (ali pa najdete) primerno majhne kroglice iz filca, jih lahko uporabite za okraske. Jaz jih nisem imela, v Levčku pa niso imeli takšnih, kot sem si jih zamislila, zato sem kupila kar stiroporne kroglice in jih pobarvala z barvami. Nekaj kroglic sem premazala z lepilom (mekol) in jih potresla z bleščicami. Nataknila sem jih na zobotrebce in jih zapičila v lončke z rožami, da so se posušile. Če imate akrilne barve s sijajem, pridejo kroglice še lepše.


Na vrhu smrečice mora seveda stati zvezda. Na moji smrekci je zvezda iz fila - med dve enaki zvezdici, premazani z lepilom, se vtakne še vrvica, da se smrekca lahko obesi. Na smrekci od ta malega pa sta zlati leseni zvezdici. Okrasil jo je sam, osnovo pa sem mu pripravila jaz, vendar bi jo brez težav naredil 9-letnik tudi sam. Smrekco je odnesel v šolo, kjer imajo vsako leto dražbo takšnih in drugačnih novoletnih smrečic, s katero zbirajo denar za šolski sklad. Verjetno bova do konca tedna pripravila še kakšno iz blaga.


8 komentarjev:

Petra M. pravi ...

Kako simpatične smrečice. Sem že dodala link na mojem Pinterestu:)

Petra M. pravi ...

No, nisem še dodala, ker vidim, da rabim tvoje dovoljenje... Torej lahko?

Navihančki pravi ...

O kako lušna ideja! :)

Riba pravi ...

Lahko :)

Anita pravi ...

übercute. :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Čudovite so! Krasna ideja za okraske, hvala :)

5ra pravi ...

Full lušna.

Anonimni pravi ...

Izvirno:-)