Pasji piškoti z banano in medom

Prejšnji teden sem po službi zopet rabila malo sproščanja,  moja Luna pa posladek :o) Nastali so bananini piškotki:


Sestavine:
- 300 g brezglutenske moke
- 1 banana
- 1 jajce
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici medu
- 2 žlici mrzle vode
- 2 kapljici vanilijeve esence

Za premaz: 1 jajce

Postopek:
Jajce stepemo, banano pa zmečkamo. V skledi zmešamo vse sestavine in zgnetemo mehko testo. Če je presuho, dodamo vodo, če je premokro pa moko :o) Po pomokani površini (ali na priročni silikonski podlagi iz Ikee) do konca zgnetemo testo in ga zvaljamo na 0, 5 cm debelo. Z modelčki izrežemo poljubne oblike in piškote premažemo z jajcem. Pečemo jih na 160 stopinj 15-20 minut oz. dokler niso kompaktni na dotik (ang. firm). Hranimo jih v plehnati pločevinasti posodi.

Nadzornik Bajsi (=Luna) potrjuje, da so dobri, še Tamal se je navduševal nad njimi, da mu ja ne bi bilo treba še iti spat.

Komentarji