Patchwork blazina s hiško

Material:
- svetlo blago za kvadrat z aplikacijo
- 12 kvadratkov ujemajočega blaga
- blago za zadnjo stran patchworka in zadnjo stran prevleke
- blazina (35 x 35 cm)
- šivalni stroj
- škarje
- aplikacijski papir
- ostanki pisanega blaga
- krožno rezilo
- podloga za rezanje
- ravnilo

Postopek:
Patwchwork blazino s hiško sem podarila prijateljici v zameno za angry birds figurice iz tičino mase za na torto. Bom pokazala čez vikend, ker bosta nastali dve torti z jeznimi ptiči. :o) Hiške sicer nisem nalepila z aplikacijskim papirjem, ampak bi bilo še bolje, če bi jo. Da se zagotovo ne bi blago cufalo, namreč. Kvadrate sem postavila skupaj tako, da se nobena barva med seboj ni dotikala. Veliki so približno 10x10 cm, imela sem namreč že pripravljene za šivanje kock.

Najprej sem zašila skupaj kvadratke - po štiri za spodnji in zgornji rob in po dva za stranski rob. Razlikala sem robove - svetle pod temno blago, kot so osnove patchworka. Hišico sem s cikcak šivi dobro prišila na podlago, nato pa sem ob rob najprej našila po dva kvadrata in dodala še zgornji in spodnji rob. Vse robove sem zopet polikala. Iz prve strani prevleke, polnila in ene plasti blaga sem naredila "sendvič" in prešila vse robove. Na zadnji strani je prevleka narejena tako kot so narejeni Z(l)obki, da se lahko pere.

Meni je strašno všeč, moji mami tudi, prejemnica pa je bila tudi zadovoljna. Jaz pa mislim, da sem sklenila odlično menjavo, ker so jezni ptiči naravnost odlični. :o)

Komentarji

Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Joj, kako je lepa!
Oseba Anonimni sporoča …
Tako luštno. Takoj bi imela.

Mojca
Oseba Unknown sporoča …
Čudovite so.