Album z babyshowerja


Material:
- potiskani listi (šeleshamerji)
- vrvica
- luknjač
- washi trakovi
- nalepke
- fotografije
- želje za dojenčka in mamico
- barvni kuliji
- satenast trakec
- škarje
- lepilo

Postopek:
Ena od deklet s prijateljičinega babyshowerja se je domislila, da bi na koncu vsaka napisala željo dojenčku in mamici, potem pa bi to zbrale na kup. Rečeno, storjeno. V dnevih po babyshowerju, ko smo se spominjale po mailih, kako je bilo fajn in kako prav vse komaj čakamo, da mala kepica pride na svet (in še vedno jo nestrpno čakamo, ker ima še čas :o)), smo počasi vse napisale svoje želje. Ene v obliki pesmice, ene s kratko mislijo, ene z malo daljšim besedilom, prav vse želje pa so čudovite. Za dojenčka, za mamico in za očka. Fotografije z babyshowerja in pisan papir pa le še dajo piko na i. V knjigici/albumu je zapisano tudi, kakšen je rezultat glasovanja za spol dojenčka in katera je najbolj zadela obseg trebuha. Tako da vsem tistim, ki svojim prijateljicam pripravljate babyshower, toplo svetujem še tale spomin. Mamica je bila zelo, zelo vesela.

Aja, še postopek :o) Kartone izrežemo na enako velikost in po dva zlepimo skupaj, da sta obe strani pisani. Fotografije in želje nalepimo z lepilom ter dodamo okraske - nalepke, kartončke, washi trakove .. Vse kartone z luknjačem preluknjamo in vežemo s satenastim trakcem.

Pa še nekaj idej za popestritev zabave:
- merjenje obsega trebuha - na navadni vrvici vsaka pokaže, koliko misli, da ima mamica obseg trebuha, potem pa se dejansko izmeri, katera je bila pri ugibanju najbližje
- pantomima na temo dojenčka - dojenček, porod, steklenička, previjanje, neprespane noči, popadki, jok, duda itd.
- glasovanjeza spol, če ta ni znan ali pa na kateri datum se bo otrok rodil
- okušanje kašic - bodoča mamica mora ugotoviti vse sestavine/okuse v kašici; riž in žitarice v frutku so kar izziv :o)
- previjanje

Se še vi spomnite kakšne ideje?

Komentarji

Oseba Martina sporoča …
Tole je pa super ideja. In izvedba albuma je krasna. Predragocen spomin
Oseba 5ra sporoča …
Full dobra ideja in full lepo res.
Oseba Andreja sporoča …
Krasen in pisan ablum si naredila, poln lepih detajlov :-))