Pasja torta z arašidovim maslom

Sestavine:
1 skodelica polnozrnate moke
1 žlička sode bikarbone
1/4 skodelice arašidovega masla
1/4 skodelice olja
1/3 skodelice medu
1 skodelica naribanega korenja
1 jajce

skuta, sirni namaz itd. in piškoti za okrasitev

Postopek:
Moko in sodo bikarbono zmešaj skupaj in dodaj še vse ostale sestavine. Zmešaj z gumijasto lopatko ali leseno žlico (kuhalnico) in mešaj, dokler niso vse sestavine dobro premešane skupaj. Maso daj v pekač in peči približno 30 minut na 175-180 stopinj. Če arašidovega masla nihče ne mara, ga lahko naredite tudi sami - meni se za eno pasjo torto zdi škoda kupovat cel lonček masla, arašide (nesoljene in nepražene) pa imamo ponavadi vedno na zalogi.

Domače arašidovo maslo se naredi po naslednjem postopku: skodelico in pol neslanih nepraženih arašidov zmelješ z eno jedilno žlico arašidovega olja oz. katerega koli drugega olja, jaz sem uporabila sončnično. Če želiš hrustljavo maslo, potem del arašidov odvzemi in jih samo grobo zmelji.

Jaz sem torto spekla v podolgovatem modelu in jo prerezala na pol. Kot "kremo" sem uporabila skuto oz. cottage sir, ki sem ga ravno imela v hladilniku. Namažete lahko še s sirnim namazom ali čem podobnim, kar vaš kuža normalno prebavlja. Na koncu sem okrasila še s z osmimi (itak) pasjimi piškotki in Luna je bila navdušena, vsi ostali psi, ki so tudi dobili košček, pa menda tudi. :o)

Recept sem našla tukaj.

Komentarji

Oseba AvE's Crafts sporoča …
Kako pridno lastnico ima Luna!
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Tole se pa bere čisto ok, še za lasnike :)
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
...lastnike....
Oseba Riba sporoča …
Ja, lahko jo tudi ljudje jedo, brez problema, samo okusa nima kaj dosti, ker ni soli/sladkorja notri. Jaz sem jo pozabila probat :)