nedelja, 28. april 2013

Sladica na hitro: tortice z malinami, jagodami in mascarpone kremo

Sestavine:
- masleni piškoti (polnozrnati)
- mascarpone
- kremni sir (sirni namaz)
- nutela
- (zmrznjene) jagode in maline
- limonin sok
- sladkor
- mandljevi lističi za posip

Postopek:
Od raznih sladic mi je ostal še mascarpone in sirni namaz, zato sem med kuhanjem jajc za pirhe naredila tole preprosto in super dobro sladico. Porabiš "zaloge" iz hladilnika in omare, packarije je bolj malo, pa še hitro je narejeno.

Torej - v skledice nalomiš maslene piškote, jaz sem uporabila hoferjeve polnozrnate.

 
V skledo daš mascarpone in sirni namaz, nobene stvari nisem tehtala, tako da so vse sestavine bolj po občutku. Mascarponeta je nekje 200-250 g, sirnega namaza 50-100 g. Dodaš žlico ali dve nutele, odvisno kako sladko kremo želiš narediti. 


 Zmešaš z mešalnikom. Jagode in maline po potrebi odmrzneš (eno veliko pest). Shraniš toliko malin, kot je posodic, da jih na koncu okrasiš. Dodaš žlico sladkorja in malo limoninega soka ter jih spasiraš s paličnim mešalnikom v pire.



Sadni pire daš na piškote ...


In dodaš kremo - lahko jo nabrizgaš z vrečko ali preprosto naložiš z žlico:




Potreseš z mandljevimi lističi in okrasiš z malinami:



Daš v hladilnik za uro ali dve, da se piškoti prepojijo s sokom iz sadja in voila, sladica je končana :o) Ker je tako preprosta, lahko pri pripravi pomagajo tudi otroci.

4 komentarji:

Anita pravi ...

Najs!

katja pravi ...

A teh 200 g mascarponeta je za eno osebo al za vse ki si naredila? Isto vprašanje glede pesti malin in žlice nutele :-)

Riba pravi ...

200g mascarponeja je za vse posodice, za enega je to občutno preveč kreme. ;)

katja pravi ...

Aha ja jaz sem potem danes naredila in je bilo 250 g za tri posodice komaj zadosti, tko da men ni nič preveč :-)