Cimetove zvezdice, snežaki in čokoladke

Še lanskoletni dolgovi. Prijatelje so pod smrekco pričakala sladka darilca.

V njih so bile cimetove zvezdice:

in mandlji, orehi in suhe marelice v čokoladi:

Sestavine:
- mandlji
- orehi
- suhe marelice
- jedilna čokolada

Postopek:
Recept je povsem preprost - orehe narežemo na koščke, mandlji razpolovimo, na majhne koščke pa narežemo še suhe marelice. V vodni kopeli stopimo jedilno čokolado. Oreščke vržemo v skledo, prelijemo s čokolado in premešamo. Z žlico na pladenj/krožnik, ki je obložen s papirjem za peko, naložimo kupčke in postavimo v hladilnik, da se strdijo. Količin žal ne vem, ker sem vsega dala več, kot je pisalo v originalnem receptu. Oreščkov je nekje 150-200 g, marelic pa približno 100 g ali kak gram manj. Čokolade sem porabila 150-200 g. Če je česa premalo, se tako ali tako lahko doda. Prvotni namen je bil sicer to narediti iz arašidov (nesoljenih), a jim je potekel rok uporabe :o)

S temi snežaki pa smo se posladkali po božični večerji:


Recept je iz Odprte kuhinje, 16.12.2012, leto 6, št. 50.

Sestavine:
- 300 g čokoladnega biskvita
- žlica marelične marmelade
- žlica čokoladnega namaza
- sok 1 pomaranče
- 2 žlici kokosove moke
- šilce ruma
- bela čokoladna kuvertura

Postopek: 
Vse sestavine zmešamo v kar se da rahlo zmes in oblikujemo kroglice. Vsako posebej pomočimo v belo kuverturo ali čokolado ter jih postavimo v obliko sneženih mož. Potrudimo se z dekoriranjem in oblikovanjem obrazkov.

Če je biskvit rahel in vse zmešaš v rahlo maso, je snežake zelo težko oblikovati, ker kroglice razpadajo in še manj stojijo druga na drugi. Jaz sem si pomagala z zobotrebci, na koncu pa obupala in so nastali pingvini - vsaj tako so jih drugi poimenovali :o) Za okrasitev sem uporabila suhe marelice, čokoladne kapljice in mrvice. Bolje bi bilo snežake graditi iz kakšnih piškotnih kroglic, le presladke naj ne bodo, saj je bela čokolada že sama po sebi dovolj.

Komentarji

Oseba P sporoča …
Snežaki so zmagovalni:) Hvala.