nedelja, 25. november 2012

Cake pops

Recept nadjdete tukaj. Jaz sem biskvit razdelila na četrtine in naredila štiri različne cake popse. Nastalo je približno 60-70 kroglic. Naslednjič bom več okusa dodala že v sam biskvit, saj je tekočine zraven res malo in ne pride kaj dosti do izraza. Izdelava pa je zelo zamudna. Pri oblivanju s čokolado in krašenju mi je pomagal bodoči mož, pa sva skupaj za oblikovanje kroglic in okraševanje porabila tri ure. Palčke sem uporabila kar tiste za nabodala, saj so se mi za lizike zdele povsem predrage. Takšne so nastale prvič - z njimi smo se posladkali danes po kosilu, saj sta včeraj starša praznovala 33. obletnico poroke. :o)


Čokoladne s kakavom, mlekom in nutelo, prelite z mlečno in jedilno čokolado:


S kavnim likerjem (se ga ne čuti) in belo čokolado
 
Z mlekom in pobarvano belo čokolado, posute s kokosom

Pa še s pivom (Young's double chocolate) in kakavom, oblite z jedilno čokolado:

V prvih dvojih je samo maskarpone, v modrih in teh s pivom pa krema za guiness torto (recept je na blogu) - maskarpone, sveži sir in sladka smetana.

8 komentarjev:

mtka uri pravi ...

waaaaaw, super. kar veckrat sem morala prebrati tole objavo. res lepi ...

5ra pravi ...

Full lepo. :)

Anonimni pravi ...

poceni palčke se dobi na ebayu. za tri evre 100 ali nekaj takega.

Tina pravi ...

Super zgledajo!

Damjana Ž. pravi ...

Izgledajo slastno!

Jaz se kar ne opogumim da bi jih naredila....

Marta Klopčič pravi ...

O, kako lepo! Super so! Kako prepričaš belo čokolado, da se ne sesiri?

Riba pravi ...

Kupim šparovo belo kuverturo in topim nad paro oz. v vodni kopeli brez dodatkov masla - no, tu sem dodala kokosovo maslo, ampak na 200g kuverture morda eno čajno žličko pa bi bilo bolje, da ne bi dala nič, ker se je predolgo trdila.

Neja LovelyFood pravi ...

Ijoooj, tele cake pops tud mene še čakajo, komaj čakam! Super=)