Kosmati pajkci za noč čarovnic

Material:
- črn filc ali flis
- kosmate žičke
- učki (ok, očesa :o))
- silikonska pištola + silikon
- lepilo (npr. Mekol)
- škarje
- ščipalke
- nit in šivanka

Postopek:

Iz filca ali flisa izrežemo dva kroga ali teleščka drugačne oblike za pajka. Kosmate žičke narežemo na poljubne dolžine. Segrejemo silikonsko pištolo in na en del pajkovega telesa "namažemo" silikon.

Nalepimo žičke in čez njih dodamo še malo silikona. Položimo čez drugi del telesa in pritisnemo - ker silikon teče ven, pazite, da se ne spečete! Uporabite lahko tudi kakšno drugo lepilo, vendar je meni mekol tekel čez flis, zato z njim ni bilo mogoče delat. Pritisniti je potrebno lepilo in blago še pri nogicah, da se vse zagotovo zalepi. Ukrivimo žičke.
 
Če kje ni dovolj silikona, dodamo lepilo in ker se to suši dlje kot silikon, si pomagamo s ščipalkami :o) Ščipalke so zelo uporabna stvar, ko je treba dlje časa držat karkoli, kar lepimo. Na glavo pajka kapnemo dve kapljici lepila (mekol, uhu alles kleber ipd.) in nanje pritrdimo učke. Zopet uporabimo ščipalke :o)


Taaa-daaaa! Cela družina prijaznih kosmatih pajkcev, preden bodo odšli od doma. Kje se bodo nahajali, pa pokažem, ko bodo obešeni. Obesimo jih z nitko oz. sukancem, ki ga napeljemo bodisi skozi glavo, bodisi na drugem koncu ali pa kje vmes, če bo pajkec visel postrani.


Takole lepa pa bom jaz za noč čarovnic :o) Obroč sem si kupila v Angliji in nisem opazila, da je en pajek invalid, zato sem mu doma dodala okončine. Bodoči mož bo pa hudič(ek). :o)


In še naša kiči okrasitev za noč čarovnic. Danes me je prijatelj opomnil, da je šele 31. oktobra. Ampak so se potem spomnili, da sem jaz itak zgodnja pri kakršnem koli okraševanju :o) No ja, da je še toliko časa, sem malo pozabila. Sem mogla čim prej navesit vso kramo, ki sva jo prinesla s počitinic.



Komentarji

Oseba mtka uri sporoča …
hihi, super so. še meni, ki črnih in kosmatih pajkov bojim, so všeč :)
Oseba Tajah sporoča …
Krasni so in preprosto jih je naredit, tako da jih lahko delajo tudi otroci. Hvala za idejo.
Oseba Biljana sporoča …
Brrr strašni pajkci in še strašnejša okrasitev;)