Februarske sladice

Je toliko tega, da bom kar v eno objavo vse stlačila.

Torej, nastala je brezglutenska čokoladno-pomarančna torta, recept najdete tukaj. Meni ni bila preveč všeč, ker zaradi pomaranč malo pogreni, drugi so jo pohvalili. Bo že držalo, a ne, če jih je 10:1. :o) Jaz res ne maram grenkega. Ker se zmiksa celo pomarančo, sem uporabila bio pomaranče, ki so bistveno manjše od ne bio, zato bi znala biti težava tudi v tem, da sem dala v torto 4 male pomarančke in da je bila tudi zaradi tega bolj grenka.



Jabolčno pito že poznate. Ta teden sem na polovico pite namesto jabolk dala gozdne sadeže, ki sem jih najprej odmrznila in malo posladkala, sladkor pa je potrebovala pita tudi po pečenju, ker je bila sicer kar malo kisla. Ampak za moj okus še boljša kot jabolčna.


Za eno od zabav sem naredila tudi sadna nabodala in sadje v čokoladi, beli in črni, ki sem ga povaljala še v kokosu, mletih lešnikih in čokoladnih mrvicah.


Prav za rojstni dan sem si spekla čokoladno-sirno torto oz. cheescake. Bila je precej bolj čokoladna, kot pa sirova, tako da bom naslednjič sirno testo podvojila in dodala malo skute, ne le sirni namaz. Recept sem našla na internetu in ga prevedla. Za 28 cm pekač sem sestavine povečala za 1/3.


Torta je precej nasitna, zraven pa odlično paše vanilijev sladoled.

Čokoladno testo
120g neslanega masla
200g narezane teme jedilne čokolade
200g sladkorja
3 jajca

Presej skupaj:
140g moke
20g kakava v prahu
1/2 žličke pecilnega praška
1/2 žličke soli

Sirno testo:
150g kremastega sira
30g neslanega masla
50g sladkorja
1 jajce
2 žlici moke

Postopek:
Za torto premera 20 cm. Namasti pekač oz. daj notri peki papir.
Čokoladno testo: Stopi maslo in čokolado nad kopeljo. Odstrani iz kopeli in dodaj sladkor ter mešaj, dokler se ne raztopi. Dodaj jajca, enega po enega, in počasi stepaj. Dodaj mešanico moke in dobro premešaj.
Sirno testo: Stepi kremast sir, maslo in sladkor do gladkega. Dodaj jajce in dobro stepi, nato pa še moko ter dobro premešaj.
V pekač izmenično dajaj čokoladno in sirno testo. Z nožem ustvari marmoriran vzorec. Peci na 180°C 50 minut.

Za konec, a s tem še ne konec praznovanj :o), je nastala še wannabe rafaelo torta, malo prirejena in malo po moje. Praznovali sva skupaj s sestrično, ki ima rojstni dan en dan za mano.



V biskvit sem namesto majhnega dela moke dodala še zmlete mandlje. Kremo sem skuhala iz pol litra sladke smetane in 300 g bele kuverture, pa je bila presladka. Stepla sem jo naslednji dan in dodala dva kremfixa, sicer pa se krema ne stepa preveč lepo, a se je v hladilniku zadovoljivo strdila. Ko je bila stepena, sem vmešala še malo kokosove moke (koliko, nimam pojma, sem kar malo stresla :P). Biskvit sem namočila z alpskim mlekom, tudi smetana je bila navadna sladka, ker pri nas nihče ne mara rastlinske smetane. Premazala sem jo prav tako z delom kreme, ki pa sem ji dodala še 2,5 dl stepene sladke smetane, okrašena pa je s kokosovo moko in rafaeloti.

Jutri se lotim še ene torte, tokrat z malinami. :o) Potem je pa RES konec praznovanj. In peke.

Komentarji

Oseba Tina sporoča …
Pridna!!!
Kot zgleda, da si že praznovala in ti v tem primeru želim še velik sladic, velik naročil in velik časa za vse stvari, ki jih rada počneš! :)
Oseba Tina sporoča …
Aja, vse zgleda slastno!
Oseba Kristina sporoča …
Ooo hudooo. Ribica, kok vse zgleda okusnooooo. Pridna.
Oseba Ti.na sporoča …
Super pridna.najbolj so me pritegnila sadna nabodalca.fina ideja,hvala.