Guiness torta, tiramisu in jabolčno-skutina pita

Ker smo ta teden dobivali prve obiske, smo največkrat naredili nekaj sladkega. Poleg naštetega so bile na meniju še palačinke in cupcakesi, za katere sem že objavila recepte in fotke, zato jih tokrat nisem poslikala.

Prejšnji vikend sva s tamalim prvič naredila tiramisu, delala sem ga po tem receptu, le da sem kave dala precej več in seveda brezkofeinske, da so lahko jedli tudi otroci.


Potem sva z možem pekla jabolčno-skutino pito. Najboljšo, kar sem jih do sedaj jedla. Res! Ravno prav je sladka in sveža zaradi skute in kisle smetane.



Recept najdete tukaj.

Imela pa sem še "dolg" za rojstnodnevno darilo za prijatelja, ki je ljubitelj piva in sta z mojim neumorna poskuševalca in ocenjevalca vsega možnega, kar je podobno pivu :o) Spekla sem mu guiness čokoladno torto, po receptu Nigele oz. ga najdete na tej povezavi. Je res dobra, taka sočna, sicer precej nasitna, moja je prišla tudi precej rahla. Krema mi sama po sebi ni všeč, ker mi maskarpone ni preveč pri srcu, a z biskvitom zelo paše. Pa povsem dovolj sestavin je tudi za 28 cm pekač. Naslednji dan je menda še boljša, sta rekla prijatelja. Pivo sva pa le jaz in prijatelj čutila na začetku, predvsem, ker smo vedeli, da je notri. Sicer malenkost pogreni zaradi kakava, ampak ne vedno. Jedo jo lahko tudi otroci, ker pivo najprej skuhaš, potem se pa torta tako ali tako dolgo peče. Za kremo sem uporabila 200g svežega sira (namaz), cca 150 g maskarponeja in malo več kot 1 dcl smetane.

Komentarji

Oseba 5ra sporoča …
Mmm, kok dober vse tole zgleda! Lačna sem. :))
Oseba valentina sporoča …
Uf,koliko enih dobrot je tule :).

Jabolčno pito pa preiskusim v kratkem.


lp
Oseba Anita sporoča …
Mmmm, vse je videti odlično.
Bi zmazala zdajle eno tako pito. :)