Cupcakes 2.

Tokrat so nastali še bananini, čokoladni so že preverjeni. Z roza prelivom so Chocolate Cupcakes with Cream Cheese Icing, s čokoladnim pa Devil's Food Cupcakes. Za preliv pri prvih sem tokrat namesto namaza iz svežega sira uporabila kar pasirano skuto in žličko mascarponeja, obarvala pa sem ga z rdečo jedilno barvo (Schwartztau v tubi). Tortice so posute s kiči okraski, prav tako od Schwartztaua (komplet za princeske). Tokrat sem vse modelčke napolnila le z žlico ali dvema mase, odvisno od njene gostote. Bananini in Devil's so mi uspeli precej rahli, čokoladni pa so malenkost bolj zbiti skupaj.



Spekla sem jih za darilo za "vd svakinjo" :o) Poleg je dobila še predpasnik, ki pa ga pokažem naslednjič, ko bo nastal še kakšen.

Recept za bananino-orehove je iz knjige Mafini in tortice: Več kot 100 okusnih novih receptov založbe Učila. Recepti se precej ponavljajo v teh raznih kuharskih knjigah, vsaj v teh, ki jih imam jaz doma.

Bananove tortice z orehi

za 12 tortic:
100g mehkega masla
150g rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor
2 jajci
150g moke
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke jedilne sode
1 ščepec soli
1/2 čajne žličke cimeta
2 zreli banani
75 ml pinjenca
50g grobo sesekljanih orehov

preliv (krema)
70g mehkega masla
50g polnomastne skute ali svežega sira
100g presejanega sladkorja v prahu
1 žličko vanilijevega sladkorja
orehove polovice za okras

Pečico segrejemo na 175°C oz. 150°C z ventilacijo. Pekač obložimo s papirčki. Maslo kremasto zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato vmešamo vsako jajce posebej. Moko, pecilni praček, jedilno sodo, sol in cimet zmešamo. Banane pretlačimo z vilicami in zmešamo s pinjencem. Mešanico moke in banan izmenično vmešamo v masleno-jajčno mešanico. Na koncu ročno vmešamo orehe.

Testo enakomerno porazdelimo v modelčke in pečemo približno 25 minut na srednji rešetki. Ohladimo.

Medtem pripravimo kremo. Maslo kremasto zmešamo s skuto. Vmešamo sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Kremo z nožen razmažemo po torticah. Nanje položimo orehe in ponudimo.

***
Jaz sem delala le polovično maso in je nastalo 9 tortic in še tri mini tortice, tako da je cele mase več kot za 12 tortic. Namesto pinjenca (ki ga mimogrede v trgovini sploh našla nisem), sem dala kar navadno mleko. Kremo sem na tortice nabrizgala kar s tistim za okraševanje s smetano (nimamo vrečke, ampak nekaj drugega, hehe).

Komentarji

Oseba P sporoča …
Jaz se jih še nisem lotila. Malo preveč zapleteni se mi zaenkrat zdijo:)))