Nutellina torta s kokosom

Material:
- recept
- 4-5 dcl instant kave
- kokosova moka
- čokoladni preliv v lončku (Dr. Oetker)
- čokoladne kapljice
- čokoladni "okruški"

Postopek:
Torto sem spekla po zgornjem receptu, le da je nikoli ne močim s sladkorjem + vodo, tokrat sem jo namočila z instant kavo, da je bila fino sočna (no, zgornji del je bil malo manj moker, spodnji pa kar dosti). Po kremi sem posula še kokosovo moko, ki je torto naredila ravno prav drugačno od običajne, vsi trije okusi pa so se med seboj super ujemali. Prelila sem jo z mlečno čokolado - ne maram klasičnega topljenja čokolade v kopeli, tako da sem tokrat preizkusila kar lonček od Dr. Oetkerja in je super! Čokolada je blazno dobra, le lomi se pri rezanju, ampak mene to ne moti - ne maram namreč okusa po maslu ali margarini v čokoladi. Okrasila sem še s kokosovo moko, flokni (recimo, da so okruški, jaz jim pravim kar flokni, saj se po nizozemsko reče vlooken oz. nekaj podobnega piše na škatli) :o) in čoko kapljicami. So jo pohvalili vsi, zmanjkalo jo je pa tudi en, dva, tri. :o) Moj kritični test pa je tudi prestala.

Komentarji

Oseba Anita sporoča …
Jej, luštna. Vidiš meni za okraševanje ponavadi zmanjka časa. Pa tudi idej nimam takih lepih preprostih. Če že okrašujem, potem zakompliciram do amena. :)
Oseba P sporoča …
Nutelina torta je meni zakon. Ampak ta je še lepa zraven. Ti raje ne pokažem mojega "kupa", ki sem ga ustvarila za Saro in mu rekla torta:) Ampak Sara je bila zadovoljna, sem na vrh dodala pikapolonico:)