Pasji piškoti After-dinner Mints


Sestavine:
250g moke
25g mete, sesekljane
15g peteršilja, sesekljanega
1 žlica »aktivnega oglja«
3 žlice olivnega olja
250ml mrzle vode, približno!

Postopek:
Moko, zelišča in aktivno oglje zmešamo v veliki posodi. Dodamo olivno olje in postopoma dodajamo vodo – ne vse naenkrat, da naredimo gladko testo. Testo zvaljamo v pribl. 1-centimetrske kroglice in damo na pomaščen pekač (oz. peki papir). Pečemo v prej ogreti pečici na 180°C, 25-30 minut. Ko so piškotki pečeni, jih pustimo, da se ohladijo. Hranimo v »neprodušni« posodi do 4 tedne. Če zelišč nimamo svežih, se lahko uporabijo tudi posušena, količino je seveda potrebno prilagoditi. Jaz tega aktivnega oglja (activated charcoal) nisem dodala, se pa po knjigi sodeč dobi v trgovinah z zdravo prehrano. Vode sem dodala pol manj, obvezno se jo doliva po malo. Če ima vaš kuža alergijo na žita, je potrebno uporabiti moko brez žit in glutena (npr. riževo), sicer navadno belo. Če uporabite brezglutensko in brezžitno moko, je testo lahko manj »kompaktno«. Sicer pa naj bi piškotki pomagali pri slabem pasjem zadahu, avtorica recepta pa svetuje, da daste kužku piškotek ali dva pred crkljanjem na kavču :o) Luni so všeč, meni pa tudi. No, teh nisem probala, ampak zgledajo pa fajn. :o)

Recept je prepisan in preveden iz knjige Pupcakes, avtorice Stephanie Mehanna.

Komentarji

Oseba AllyRose sporoča …
Uf, pasjih piškotov pa že dolgo nisem pekla. Priboljški so pri nas kar jabolka in korenje, ki je prav tako dobro za zobe. ;)
Verjamem, da so Luni všeč in res je - zgledajo prav slastno. ;)
Oseba Riba sporoča …
Tudi pri nas so aktualna jabolka in banane, to ji kar sline po tleh kapljajo, ce kdo je :) Korenja pa surovega ne mara, za kuhanega ti pa pol roke odgrizne. :)

Za priboljsek pa imamo kar brikete, pozimi smo imeli lep cas kar prepecenec, kar se je hitro poznalo na oblozenosti :) Luni je tako vseeno kaj dobi za jest, samo, da dobi!