Domači pasji piškoti



Sestavine:
- 2 skodelici polnozrnate ali ržene moke
- 1/2 skodelice koruznega zdroba
- 1/2 skodelice sesekljanega peteršilja
- 1 jedilno žlico posušene bazilike
- 1/3 skodelice jedilnega olja
- 3/4 skodelice vode

Pripomočki:

- valjar
- peki papir
- modelčki za piškote

Postopek:
V skledi zmešamo moko, koruzni zdrob, baziliko in peteršilj. Dodamo olje in vodo in z mešalcem zgnetemo. Po površini posujemo moko in razvaljamo testo na cca 1/2 debelo in z modelčki za piškote ozrežemo poljubne oblike. Na pekač damo peki papir (ali folijo) in pečemo na 180°C 35 min, v že prej ogreti pečici. Piškote čez noč pustimo v pečici, da postanejo hrustljavi. Hranimo jih v hladilniku.

* Jaz sem dodala tudi malo suhega peteršilja (ker se mi ni ljubilo svežega rezat, hehe) in namesto bazilike pol čajne žličke začimb za pico (nismo imeli bazilike). In prvi piškoti so se mi zažgali, ker imamo precej močno pečico in je na 180°C preveč 35 min peke.

Recept sem našla tukaj.

Komentarji

Oseba Nihljaj sporoča …
Hej! Priklikala sem do tvojega bloga in vse kar lahko rečem je, da ti presneto zavidam tole ustvarjalno žilico :) Lušni izdelki :)
Oseba Simona sporoča …
oj, ti ki imaš nekaj izkušenj z domačo proizvodnjo. Zdaj sem si zamislila, da bi za štos naredila obročke na štriku. Nekaj podobnega kot imajo otroci v vrtcu, da se na sprehodu držijo skupaj. Pa sem si zamislila, da bi jih naredila iz papirja in moke in vode. Kaj ti misliš, kako bi se tega lotil. A rabim kako ogrodje, okol katerega bi to lepila al bo ratal trd obroč, če bom samo papir na pair skupaj lepila ? A si že kdaj delala kaj takega?
Oseba Riba sporoča …
n., hvala!

Benetton, ne zastopim cisto kaj bi rada, ker mi ni jasno, kaj bos s tem pocela. V vrtcih imajo to narejeno iz blaga ali pa plasticne obroce, kolikor se jaz spomnem. Naceloma bi samo papir nalepljen na papir z moko+vodo moral drzat, tako da bi jaz najprej oblikovala samo krog iz mokrega casopisnega papirja in potem nalagala cez. Samo to se ne bo obneslo, ce nameravas naredit to za Bena, ker bi z zobmi preluknjal. PA da je obstojno, je potrebno prelakirat z lakom!
Oseba Simona sporoča …
ne gre čist za foro, ker gremo s službo v gardaland in so me zajbaval, da sem turšica in sem rekla, da bom to za hec nardila, tko, da je lah čist amatersko in nalednji dan razpade.