Torta pikapolonica in gosenica


Za tole pikapolonico imam prav kupljen pekač (se ne vidi,a ne? :oP). Je pa navaden biskvit (mislim, da je bil tale čokoladen), notri je smetana in višnje, prelito je pa s čokoladnim prelivom iz vrečke (Schwarzentau, če se ne motim).

Tole gosenico pa sem spekla v modelu za torto z luknjo in jo enostavno prerezala na pol in sestavila skupaj. Polnjena je s smetano in breskvami, premazana pa tudi s smetano. Noge so gumijasti bomboni, oči so iz bombonov Mentos, ampak bi bili čisto fajn smarties-i ali M&M-si.

Recept za biskvit je pa takle:
160g moke (v originalu je 180g moke, samo jo je večinoma to preveč)
4 jajca
170g sladkorja
3 žlice tople vode
1 žlička pecilnega praška

za temen biskvit 4-5 žlic kakava ali čokolade v prahu

Najprej stepemo sneg iz beljakov, nato v drugi skledi zmešamo rumenjak in sladkor in vodo (penasto, z mikserjem). V moko dodamo pecilni prašek in zamešamo k jajcu + sladkorju + vodi, nazadnje primešamo še sneg. Zliješ v pekač (pomaščen in pomokan ali na peki papir) in pečeš 20-30 min v že prej segreti pečici na 180°C.

Ko vmešamo v jajce + cukr moko, je najbolje mešati z leseno žlico (kuhalnico) in vedno v eno smer, ter rahlo privzdigovati, da je biskvit rahel. Aja, še to - v pečico lahko daš še eno posodo z vodo (sem že pozabila zakaj) :o)

LP, Ribica

Komentarji

Oseba Vesna sporoča …
Hej...

Posodo z vodo daš zraven, da se testo ne izsuši preveč. Ostane zaradi pare sočno.

PS: Zanimiv blog. Bravo za ideje in voljo...
Oseba Nina Černič sporoča …
Iiiiii moj črv :) Bil njami njami ;)