Sestavine:
- 800 g krompirja
- 2 žlici rastlinskega olja
- pol čebule
- 2 stroka česna
- 250 ml smetane
- 1 brokoli (pribl. 500 g)
- 100 g pršuta/šunke
- 100 g trdega sira
- sol, poper
Postopek:
Krompir olupite in ga zrežite ali naribajte na tanke rezine. Sesekljajte čebulo in česen ter čebulo na olju posteklenite. Dodajte česen, premešajte in prilijte smetano. Nato dodajte še rezine krompirja in začinite s soljo in poprom. Vse skupaj kuhajte na zmernem ognju toliko časa, da nastane kremna masa.
Brokoli narežite na brstiče in ga kuhajte 5-8 min v vreli slani vodi. Krompirjevo zmes denite v posodo za narastke in jo pecite pribl. 35 min na 170°C.
Krompir prekrijte z brokolijem in pršutom ter ga potresite z naribanim sirom. Narastek pecite še približno 15 minut.
Recept je prepisan iz Čarovnije okusa, jaz pa dodajam izkušnje iz prve roke. :o) Ker ne maramo vsi pršuta, sem na 2/3 narastka uporabila prešano šunko. Navedene količine zgoraj niso nasitile dveh lačnih odraslih in 10-letnika, tako da priporočam ustrezno povečanje količine krompirja, če ste bolj lačni. :o) Odlično kosilo za popestritev jedilnika, enostavno za pripravo, samo malce dolgotrajna priprava, če je kdo res lačen in komaj čaka na kosilo. :o) Priporočam.
- 800 g krompirja
- 2 žlici rastlinskega olja
- pol čebule
- 2 stroka česna
- 250 ml smetane
- 1 brokoli (pribl. 500 g)
- 100 g pršuta/šunke
- 100 g trdega sira
- sol, poper
Postopek:
Krompir olupite in ga zrežite ali naribajte na tanke rezine. Sesekljajte čebulo in česen ter čebulo na olju posteklenite. Dodajte česen, premešajte in prilijte smetano. Nato dodajte še rezine krompirja in začinite s soljo in poprom. Vse skupaj kuhajte na zmernem ognju toliko časa, da nastane kremna masa.
Brokoli narežite na brstiče in ga kuhajte 5-8 min v vreli slani vodi. Krompirjevo zmes denite v posodo za narastke in jo pecite pribl. 35 min na 170°C.
Krompir prekrijte z brokolijem in pršutom ter ga potresite z naribanim sirom. Narastek pecite še približno 15 minut.
Recept je prepisan iz Čarovnije okusa, jaz pa dodajam izkušnje iz prve roke. :o) Ker ne maramo vsi pršuta, sem na 2/3 narastka uporabila prešano šunko. Navedene količine zgoraj niso nasitile dveh lačnih odraslih in 10-letnika, tako da priporočam ustrezno povečanje količine krompirja, če ste bolj lačni. :o) Odlično kosilo za popestritev jedilnika, enostavno za pripravo, samo malce dolgotrajna priprava, če je kdo res lačen in komaj čaka na kosilo. :o) Priporočam.
s pršutom |
s prešano šunko |
Komentarji