Adventni / decembrski koledar iz brezove veje in papirnatih vrečk

Material:
- veja, najlepše so brezove
- žaga in brusilni papir po potrebi
- darilni papir (rjav) ali papirnate vrečke
- lesene ščipalke s številkami
- za 31-dnevni koledar dodatne ščipalke in leseni okraski
- lepilo
- vrvica
- luknjač
- flomaster
- navadna vrvica
- darilce za vsak dan

Postopek:
Vejo nažagamo na poljubno dolžino in zbrusimo robove ter morebitne ostanke vej oz. grče. Iz darilnega papirja naredimo vrečke za darilca (navodila so tukaj: vrečke), ki jih napolnimo z darilci in prepognemo. Vsako na robu preluknjamo z luknjačem in skozi luknjo napeljemo vrvico. Vrečke privežemo na vejo - če želimo koledar uporabiti večkrat, je vrečke priporočljivo zavezati na vejo z mašno, ne z vozlom. Za adventni koledar zadostuje 24 ščipalk, ki jih prodajajo v številnih trgovinah z ustvarjalnimi pripomočki, moje so letošnje iz Hoferja, prav tako pisana vrvica (komplet 24 vrečk + ščipalk + vrvice je stal 6,99 €). Če pa želite koledar uporabljati vse do 31. decembra, do prihoda Dedka Mraza (pri nas namreč Božiček ne obstaja oz. ne nosi daril), pa je potrebno okrasiti še sedem ščipalk - jaz sem nanje nalepila lesene konjičke, ki jih imam že nekaj let v moji ustvarjalnici. :o) Ker so pisani, nanje nisem pisala številk, te sem zapisala kar na vrečke s flomastrom.


Washi selotejp je na tleh prilepljen kot meja, čez katero ne sme, kadar gleda televizijo, da ni preblizu. :o) 




Jaz sem moji dvoletnici koledar napolnila s štampiljkami (Hofer, 3,49 € za 20 štampiljk), elastikami in špangicami (Tedi, po 1 € - 1,30 € za komplet špangic). Ker že tako dobi včasih preveč sladkega, ji nisem želela dajati vsak dan čokolade ali česa podobnega, saj je tudi sicer to ne razveseli toliko kot špangice, elastike (ki jih nosi kot zapestnice) in seveda štampiljke. Prve dva dni je imela roki poštempljani do komolcev. :o) Skrbelo me je, da bo težava z odpiranjem ene vrečke na dan glede na njeno starost, ampak zaenkrat vse poteka ok. Seveda je bil že jok, da odpremo še eno vrečko, ampak se ji je dalo lepo preusmeriti pozornost. Ni mi žal, da sem ji koledar naredila že letos, saj je prav lep okras, mala pa se tudi razveseli drobnega darilca. Za razne naloge kot so skupno branje pravljic, igranje, risanje ipd. je še malo majhna, pa tudi v letošnjem novembrsko-decembrskem tempu ne morem predvideti za toliko dni v naprej, ali nam bo to zneslo ali ne. Tako da taka vrsta koledarja pride na spored kako leto kasneje.

Takole pa zgleda, ko žagaš kar sredi stanovanja, medtem pa otrok mirno spi svoj opoldanski spanec kljub hrupu, mož pa kuha kosilo. Win-win-win situacija, vam rečem! :o)

Prva dva domača koledarja z 31 darilci sta nastala za ta večjega, ki je pri 14 zdaj to vseeno nekako že prerastel, čeprav si je dve leti nazaj zaželel, da mu koledar spet napolnim. V njegovem so bile seveda čokoladke, 31. pa je bil lego človeček presenečenja, se mi zdi. Prejšnja leta pa hot wheels avto ali kaj podobnega. Prvi, iz ostankov blaga, je bil takšen, drugi, bolj napreden, iz škatlic od zdravil, wc rolic in platna pa takšen. :o)


Komentarji