Pustni kostumi: tiger, zebra in žirafa

Tiger

Material:
- oranžna jopa s kapuco (H&M, 14.95€)
- oranžen jersey
- črn flis
- elastika
- šivalni stroj
- škarje
- lepilo (Mekol)

Postopek:
Kostum za tigra je sestavljen iz jope s kapuco ter hlač oz. trenirke. Hlače sem zašila po kroju trenirke, v pas in na hlačnice pa sem dodala še elastiko. Iz flisa sem izrezala neenakomerne proge in jih prišila na hlače oz. pulover. Ušesa in rep so napolnjeni s polnilom oz. ostanki blaga. Proge sem na rep kar nalepila, saj jih nisem mogla prišit. Tigra se lahko po obrazu še namaže z barvami.



Zebra

Material:
- bele legice (Next, otroške, 8€)
- bel pulover kapuco
- črn in bel til
- široka črna elastika
- črn in bel flis
- škarje
- šivalni stroj
- sukanec, igla
- kostmata žička

Postopek:
Na srečo sem jaz primeren pulover že imela doma :o) Misija iskanja belih legic, ki niso čisto prosojne in cele umetne se je po vseh trgovinah pri nas zaključila na internetu, kjer sem jih našla na Nextovi spletni strani in jih v treh dneh dobila domov. Za 8€. Na puloevr in legice sem prišila neenakomerne črne proge iz flisa. Za grivo sem narezala trakove črnega in belega flisa in jih narezala na "lase". Najprej sem jih prišila na trak črnega flisa, nato pa na pulover. V ušesa sem dala še kosmato žičko, da se jih lahko primerno "oblikuje". Zebrici pa seveda ni smel manjkati tutu :o) Til sem narezala na pravokotnike in po štiri plasti sešila z dolgimi in rahlimi šivi (po navodilih pri Make it and love it), nato pa sem vse to prišila na elastiko. Na legice sem prišila še rep iz flisa.

Izdelovanje grive


Žirafa

Material:
- rumen pulover s kapuco (C&A, 13€)
- rumen in rjav flis
- elastika
- šivarni stroj
- škarje
- kosmata žička
- lepilo

Postopek:
Pri izdelavi kostuma za žirafo sem imela pomočnika - tamali mi je pomagal pri rezanju rjavega flisa na kvadrate oz. nesimetrične štiri- in trikotnike, kar se je izkazalo za odlično idejo, saj sem jaz rezala preveč pravilne vzorce. :o) Hlače sem zašila iz rumenega flisa, preden pa sem jih zašila skupaj, sem našila še žirafji vzorec. Ker je bilo flisa po dolžini ravno malo premalo, sem hlačnice podaljšala z rjavim flisom in so tako nastala "kopita". Prišila sem še dolg rep. Postopek sem ponovila še na puloverju in na kapuco našila še ušeska s kosmato žico in "rožičke", ki so napolnjeni z ostanki polnila in flisa ter "kroglice" prilepila na spodnji del.

Vso blago sem kupila v Kilometru pod Emporiumom.


Komentarji

Oseba Ti.na sporoča …
waaaaaaaaaaw hudo!! pridna! lepo izgleda!!
Oseba Andreja sporoča …
Krasne ideje in živahne barve. Upam da pokažež tudi oblečene.
Oseba TIna sporoča …
Bravo, ribica!